اثر کندکننده های رشد گیاهی و تاریخ کاشت بر برخی ویژگی های نشا، بوته و میوه گوجه فرنگی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 503
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPP-8-1_010
تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1400
چکیده مقاله:
افزایش کیفیت نشا در راستای کاهش هزینه های تولید، موضوع قابل توجهی به نظر می رسد. به همین منظور اثر کندکننده های رشد و تاریخ کاشت بر گیاه گوجه فرنگی رقم چف مورد بررسی قرارگرفت. آزمایش اول با پنج تیمار (پاکلوبوترازول صفر، ۲۵۰ و۵۰۰ میلی گرم بر لیتر و سایکوسل صفر، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم بر لیتر) در آزمایشگاه به صورت کاملا تصادفی و آزمایش دوم به صورت فاکتوریل با دو فاکتور، کندکننده رشد در پنج سطح (پاکلوبوترازول صفر، ۲۵۰ و۵۰۰ میلی گرم بر لیتر و سایکوسل صفر، ۵۰۰ و۱۰۰۰ میلی گرم بر لیتر) به شکل غوطه وری بذر و تاریخ کاشت با سه سطح (اواسط آذر، دی و بهمن ماه) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. نتایج نشان داد اثر ساده کندکننده رشد بر قطر نشا و اثر متقابل دو تیمار بر طول نشا، وزن تر و خشک شاخساره و ریشه، سطح برگ، محتوی کلروفیل، طول گیاه در اولین گل دهی، تعداد گل در اولین خوشه، و کیفیت میوه معنی دار است. بیشترین قطر نشا (۱/۲ سانتی متر) با پاکلوبوترازول ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر و کمترین طول نشا (۱/۳ سانتی متر) در ترکیب تاریخ کاشت اول و پاکلوبوترازول ۵۰۰ میلی گرم در لیتر مشاهده شد. تاریخ کاشت اول حداکثر عملکرد میوه (۴/۱ کیلوگرم در بوته) را در برداشت. براساس یافته های تحقیق، پاکلوبوترازول با غلظت بالا و همچنین تاریخ کاشت اول و دوم در افزایش کیفیت نشا، تیمارهای موثرتری بودند.
کلیدواژه ها:
Chlorophyll ، Cycocel ، Paclobutrazol ، Seed soaking ، Yield. ، پاکلوبوترازول ، سایکوسل ، عملکرد ، غوطه وری بذر ، کلروفیل
نویسندگان
عبدالمحمد پهلوزاده
Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
ناصر عالم زاده انصاری
Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
نادیا بهره مند
, University of Jiroft, Jiroft, Kerman, Iran
محمد حسن مرتضوی
Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :