اثرات عدم تقارن در عملکرد جفت تخمدان های گاوی بر ویژگی های بافت شناسی دسته جات مختلف فولیکول های پری آنترال انجماد یافته به روش شیشه سازی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 29، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 422
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-29-3_001
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
زمینه مطالعاتی: تناقضهای بسیاری در رابطه با اثرات مثبت یا منفی جسم زرد و فعالیت نابرابر دو سمت دستگاه تولید مثلی وجود دارد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات جسم زرد و سمت تخمدان (راست در برابر چپ) بر ویژگیهای بافتشناسی انواع مختلف فولیکولهای پرهآنترال بعد از فرآیند انجماد بافت تخمدان گاوی به روش شیشهسازی بوده است. روش کار: قطعات تخمدانی از هر یک از جفت تخمدانها استحصال شدند. در گروه کنترل تازه نمونههای بافتی بلافاصله برای آنالیزهای بافتی تثبیت شدند در حالی که در گروههای تحت فرآیند انجماد به روش شیشهسازی [ گروههای فاقد جسم زرد، واجد جسم زرد، راست و چپ] که سپس ۱ یا ۵ روز مورد کشت برونتنی قرار گرفتند، بافتهای تخمدانی قبل و بعد از کشت تثبیت شده و از لحاظ بافتشناسی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: نتایج این آزمایش نشان داد که اگرچه عدم حضور جسم زرد در تخمدان منجربه وقوع درصد بالاتری از فولیکولهای نرمال از نوع انتقالی (نمونههای کشت داده شده در روز ۱) و اولیه (نمونههای گرمسازی شده) نسبت به نمونههایی که از تخمدانهای واجد جسم زرد گرفته شده است، شد اما یک مورد استثناء هم وجود داشت. این نتایج نشان دادند که در نمونههای بدست آمده از تخمدانهای واجد جسم زرد، درصد بالاتری از فولیکولهای مادری اولیه نرمال (نمونههای کشت داده شده در روز ۱) نسبت به تخمدانهای فاقد جسم زرد مشاهده میشود (به ترتیب ۶/۵۷ % در برابر ۳/۳۹ %). اگرچه برای تمامی انواع فولیکولهای پرهآنترال در تمامی مراحل آزمایش (گرمسازی، روز ۱ یا ۵ کشت برونتنی) هیچ تفاوت معنیداری از لحاظ درصد فولیکولهای نرمال بین دو گروه راست و چپ وجود نداشت (۰۵/۰˃P). نتیجهگیری نهایی: براساس نتایج بدست آمده از این مطالعه اینگونه میتوان استنتاج کرد که بسیاری از عوامل همچون حضور یا عدم حضور یک جسم زرد، نوع و رده فولیکولهای پرهآنترال، مراحل پس از انجماد (گرمسازی و روزهای کشت داده شده) و اثر متقابل بین این عوامل میتوانند میزان موفقیت نتایج حاصل از انجماد به روش شیشهسازی را متاثر سازند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد حامد شهسواری
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
غلامعلی مقدم
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
حسین دقیق کیا
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
آناپائولا ریبیرو رودریگز
دانشکده دامپزشکی، موسسه تحقیقاتی لموفوپا، دانشگاه ایالتی سرآ فورتالزای برزیل
مجتبی دشتی زاد
گروه علوم دامی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری. گروه زیست فناوری دامی. آزمایشگاه زیست فناوری رویان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :