اثر افزودن سطوح مختلف اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین به جیره غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و بار میکروبی روده جوجه های گوشتی
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 267
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-27-1_015
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
زمینه مطالعاتی: اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین روی عوامل فیزیولوژیک و عملکرد جوجههای گوشتی تاثیرگذارند. هدف:آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین بر خصوصیات لاشه و بار میکروبی روده جوجههای گوشتی انجام گرفت. روش کار: ۹۶۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه راس ۳۰۸ انتخاب و در یک طرح فاکتوریل با ۱۲ تیمار و چهار تکرار و ۲۰ قطعه جوجه در هر تکرار به صورت تصادفی تقسیمبندی شدند. جیرههای آزمایشی شامل چهار سطح لیزین (۱۰۰، ۱۱۰، ۱۲۰ و ۱۳۰ درصد توصیههایNRC) و سه سطح ترئونین (۱۰۰، ۱۱۰ و ۱۲۰ درصد توصیههایNRC) بودند. جیرهها در دو دوره آغازین (۰ تا ۲۱ روزگی) و رشد (۲۱ تا ۴۲ روزگی)، در اختیار طیور قرار گرفتند. نتایج:در دوره آغازین، سطح ۱۲۰ درصد لیزین و ترئونین، سبب بهبود وزن زنده، لاشه و درصد لاشه، سینه، ران و کبد (۰۵/۰P <) شد. در سن ۴۲ روزگی نیز سطح ۱۲۰ درصد لیزین و ترئونین سبب بهبود معنیدار وزن لاشه و درصد اجزای لاشه شد (۰۵/۰P <). در دوره رشد ضریب تبدیل غذایی در سطح ۱۲۰ درصد لیزین (۰۵/۰P <) بهبود یافت. در هر دو دوره آزمایش مطلوبترین نتایج صفات لاشه مربوط به صفات لاشه تیماری بود که ۱۲۰ درصد لیزین همراه با ۱۲۰ درصد ترئونین دریافت کرده بود. بار میکروبی روده در ۲۱ روزگی تحت اثر ۱۱۰ درصد لیزین و ۱۰۰ و ۱۲۰ درصد ترئونین به صورت معنیداری افزایش یافت (۰۵/۰P <) ولی در ۴۲ روزگی سطح ۱۰۰ درصد لیزین افزایش معنیداری در کل بار میکروبی روده ایجاد کرد (۰۵/۰P <). نتیجهگیری نهایی: بر اساس نتایج تحقیق حاضر، میتوان در دورههای آغازین و رشد، سطح لیزین و ترئونین جیره را برای مطلوبتر کردن عملکرد و خصوصیات لاشه، تا ۲۰ درصد بیشتر از توصیه NRC تنظیم کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرشید خیری
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
محسن علی بیگی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
جواد نصر
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :