مطالعه نقش مداخله گرایانه اضطراب فیزیک اجتماعی در تاثیرگذاری سازه های عزت نفس و عزت بدنی بر میل به عضلانی بودن (مورد مطالعه: مردان بالاتر از ۱۵ سال شهر تبریز)
محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی کاربردی، دوره: 26، شماره: 1
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 247
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASUI-26-1_001
تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
در حال حاضر پژوهش ها نشان داده اند که توجه به اندام بر خلاف سابق که عمدتا ویژه زنان و دختران بود، مشکل اساسی برای پسران و مردان نیز محسوب می گردد؛ به طوری که مردان به میزان قابل ملاحظه ای می خواهند عضلانی شوند. با توجه به موضوع یاد شده، این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین اضطراب فیزیک اجتماعی، عزت نفس و عزت بدنی با میل به عضلانی بودن نگاشته شده است. پژوهش حاضر به روش پیمایشی و با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای در بین مردان بالاتر از ۱۵ سال شهر تبریز، با تعداد نمونه ۳۱۶ نفر انجام گرفته است. نتایج توصیفی بیانگر این نکته است که: میانگین عزت نفس و عزت بدنی به ترتیب ۳۷/۳۷ و ۷۴/۵۰ بوده که بالاتر از حد متوسط هستند. همچنین، اضطراب فیزیک اجتماعی با میانگین ۲۴/۱۸ پایین تر از حد متوسط بوده و میل به عضلانی بودن با میانگین ۳۰/۲۳ در حد متوسط است. نتایج استنباطی گویای این است که بین عزت بدنی و عزت نفس با میل به عضلانی بودن همبستگی منفی وجود دارد. همچنین، همبستگی مثبتی بین اضطراب فیزیک اجتماعی با میل به عضلانی بودن مشاهده شد. نتایج تحلیل مسیر بیانگر این است که اولا بیشترین تاثیرگذاری بر متغیر میل به عضلانی بودن از سوی متغیر اضطراب فیزیک اجتماعی بوده و ثانیا نقش متغیرهای عزت نفس و عزت بدنی در تاثیرگذاری سازه اضطراب فیزیک اجتماعی بر میل به عضلانی بودن، به لحاظ آماری معنادار بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رعنا پورمحمد
کارشناس ارشد جامعه شناسی دانشگاه تبریز
محمد عباس زاده
دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :