تاثیر کم آبیاری تنظیم شده و کم آبیاری خشکی ناحیه ریشه بر خصوصیات کمی و کیفی میوه کیوی
محل انتشار: نشریه آبیاری و زهکشی ایران، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 389
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IDJ-12-3_009
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
کمآبیاری بهعنوان یک عامل تنشزا بر ویژگیهای رویشی و فیزیولوژیک گیاهان اثر میگذارد. به منظور بررسی اثر میزان آب آبیاری و روش اعمال کمآبیاری بر عملکرد و پارامترهای کمی و کیفی کیوی رقم هایوارد، آزمایشی در یکی از باغهای منطقه هادیشهر کیلومتر ۵ شهرستان بابلسر، با ۵ تیمار و ۳ تکرار، طی دو سال زراعی انجام شد. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از: آبیاری کامل (تامین ۱۰۰ درصد نیاز آبی)، کمآبیاری تنظیم شده (DI) در دو سطح ۶۰ و ۷۰ درصد و آبیاری خشکی ناحیه ریشه (PRD) در دو سطح ۶۰ و ۷۰ درصد. بررسی اثر تیمارها با اندازهگیری خصوصیات کمی و کیفی نمونههای میوه شامل: حجم، ابعاد میوه در جهتهای مختلف، وزن تازه و خشک، رطوبت، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول در مرحله رسیدگی انجام شد. مقدار آب مصرفی تیمار آبیاری کامل در کل فصل رشد و اعمال تیمارهای کمآبیاری به ترتیب برابر با ۲۳۹ و ۱۴۱ میلیمتر بود. میزان صرفهجویی آب در تیمارهای کمآبیاری نسبت به آبیاری کامل در کل دوره رویش و دوره اعمال تیمارهای کمآبیاری در سطح ۷۰ درصد، به ترتیب ۳۳/۱۵ و ۲۵/۲۶ و در سطح ۶۰ درصد به ترتیب ۷۹/۱۶ و ۷۵/۲۸ درصد بوده است. براساس مقایسه میانگین بین تیمارهای آبیاری در مرحله برداشت، اثر تیمارها بر وزن تازه و خشک، حجم و بعد Y و Z معنیدار، ولی بر بعد X، مواد جامد محلول، رطوبت و اسید غالب میوه معنیدار نمیباشد. نتایج حاکی از آن است که اعمال تیمارهای کمآبیاری، علاوه بر بهبود کیفیت میوه، راهکاری برای سازگاری با معضل بحران آب و نیل به یک کشاورزی پایدار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی ضیاءتبار احمدی
دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
علی شاهنظری
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
میرخالق ضیاءتبار احمدی
استاد گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
علی قدمی فیروزآبادی
استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :