پیش بینی رفتارهای وابستگی به تلفن همراه در دانشجویان دانشگاههای شهرکرد با توجه به خصوصیات جمعیتشناختی و روان شناختی آنان
محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی کاربردی، دوره: 27، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 284
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASUI-27-2_005
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
هدف اصلی این تحقیق، پیش بینی رفتارهای وابستگی به تلفن همراه در دانشجویان دانشگاههای شهرکرد با توجه به خصوصیات جمعیت شناختی و روان شناختی آنان بود. این پژوهش با توجه به اهداف آن پژوهشی کاربردی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاههای پیامنور، آزاد و علوم پزشکی شهر شهرکرد تشکیل میدهد. تعداد ۲۹۷ نفر دانشجو از جامعه مورد نظر به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ۳۲ مادهای در سه بخش، محقق ساخته (اطلاعات جمعیت شناختی)، رفتارهای مربوط به وابستگی به تلفن همراه هاپر و زئو(۲۰۰۷) و پرسشنامه SCL-۹۰ استفاده شد. با استفاده از آلفای کرونباخ ضریب پایایی این سه پرسشنامه به ترتیب ۷۰/۰ و ۹۲/۰ و ۸۷/۰برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از آمار توصیفی (جدول فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمونهای ضریب همبستگی، t، خی دو، تحلیل واریانس و رگرسیون) استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل جمعیت شناختی نظیر جنس، نوع دانشگاه، محل اقامت و رشته تحصیلی دانشجویان در میزان وابستگی آنان به تلفن همراه تاثیری ندارد. تنها وضعیت تاهل و نوع دانشگاه در وابستگی به تلفن همراه موثر بوده است. وضعیت سلامت روان دانشجویان تنها ۱۱% پیشبینی کننده رفتارهای وابستگی به تلفن همراه است. وسواس و پارانوئید بیشترین تاثیر را بر رفتارهای اعتیادی تلفن همراه دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بی بی عشرت زمانی
دانشیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه اصفهان، ایران
زهرا بابادی عکاشه
مربی، گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، ایران
یاسمین عابدینی
استادیار، گروه علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :