نظام حقوقی حاکم بر شرکتهای دولتی در دوره واگذاری
محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 22، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 414
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPBUD-22-3_006
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
ماده ۱۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴، شرکتهای درحال واگذاری را برای فراهمنمودن شرایط و چارچوبهای حقوقی واگذاری موفق سهام دولتی در دوره واگذاری از شمول قوانین و مقررات حاکم بر شرکتهای دولتی مستثنی نموده است. از سوی دیگر، به هیات واگذاری اجازه داده میشود تا اصلاحها را در اساسنامه و مقررات حاکم بر شرکتهای دولتی طی دوره یادشده انجام دهد. با توجه به مبانی ماده ۱۸ و همچنین مفاد و اقتضای سایر احکام حقوقی حاکم بر شرکتها و دستگاههای دولتی و احکام عام حقوق خصوصی، این حکم قانونگذار نمیتواند مطلق باشد؛ بلکه مقید به حدود و جهتهای تعیینپذیر است. اختیار هیات واگذاری در اصلاح اساسنامه و مقررات شرکت با داشتن قلمرو قابلتشخیص، نافی اختیارهای قانونی سایر مراجع تصمیمگیرنده در مورد شرکت نیست. با وجود ظاهر ماده ۱۸، شرکت درحال واگذاری در برخی از موضوعها و جنبهها همچنان مشمول برخی مقررات مرتبط با شرکتهای دولتی یا اقتضاهای حاکم بر شرکتهای خصوصی می شود.
کلیدواژه ها:
Government -owned Companie s ، Iranian Privatization Board ، Excludes the Companies ، Privatization ، The Iranian Commercial Act ، The Article ۱۸ of the Application of General Policies of the ۴۴th Principle Act. ، شرکتهای دولتی ، هیات واگذاری ، شرکت درحال واگذاری ، خصوصیسازی ، قانون تجارت ، ماده ۱۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴.
نویسندگان
احمد شهنیایی
Institute for Management and Planning Studies, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :