رویکردی ترکیبی از FMEA و تئوری خاکستری برای رتبهبندی ابعاد مدیریت ریسک امنیت اطلاعات
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 389
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMS-9-34_007
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف رتبهبندی هر یک از ابعاد مدیریت ریسک امنیت اطلاعات در سازمانها انجام شده است. به همین منظور ابتدا با استفاده از مطالعه ادبیات پژوهش و نظرات خبرگان ابعاد و شاخصهای مدیریت ریسک امنیت اطلاعات تعیین شده است. بهمنظور رتبهبندی عوامل مورد مطالعه با استفاده از رویکرد ترکیبیFMEA و تئوری خاکستری، ۵۰ پرسشنامه در میان کارشناسان صنعت IT که بهصورت صورت قضاوتی-هدفمند انتخاب شدهاند، توزیع و جمعآوری شده است. تجزیهوتحلیل نتایج نشان میدهد امنیت ارتباطات رتبه نخست اهمیت را به خود اختصاص میدهد. زیرساخت، عوامل انسانی، مدیریت امنیت، کنترل دسترسی به اطلاعات و توسعهی سیستمهای اطلاعاتی امن به ترتیب در رتبههای دوم تا ششم قرار گرفتند. با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد میشود سازمانها اقدام به ایجاد دپارتمان مستقل امنیت در سازمان نمایند. همچنین، تهیه فهرستی از کلیهی داراییهای اطلاعاتی سازمان و مشخص نمودن اهداف کنترلی و راهبردی در حوزه امنیت اطلاعات در سازمان میتواند برای سازمانها مفید باشد. اگر سازمانی دارای چندین شعبه است و نیاز به ارتباط از طریق اینترنت دارد، ترجیحا ارتباطات بهصورت VPN (رمزنگاریشده) برقرار گردد. درصورتیکه سازمان خودکارسازی تحت وب دارد، این سایت میبایست مجهز به مجوزSSL و پروتکل https باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن شفیعی نیکآبادی
عضو هیئتعلمی، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران. (نویسنده مسئول)؛ shafiei@semnan.ac.ir
سمانه طوقی
کارشناس ارشد، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
امیر حکاکی
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :