دفاتر انتقال فناوری دانشگاهی: عقلانیت ها، اهداف، چالش ها و کارکردها (مطالعه موردی دفتر انتقال فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران)
محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 395
فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JTDM-8-1_005
تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
یکی از راهبردهای گذار به دانشگاه کارآفرین، ایجاد دفاتر انتقال فناوری است که با ایجاد پل ارتباطی میان دانشگاه، صنعت و جامعه و از طریق شناسایی نیازهای بازار و جامعه و تعریف طرحهای پژوهشی تقاضامحور در دانشگاه، به توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه کمک میکنند. یکی از دانشگاههای کشور که در عرصههای آموزش و پژوهش پیشتاز است و قصد دارد ماموریت سوم خود یعنی گذار به دانشگاه کارآفرین را تحقق بخشد، دانشگاه علوم پزشکی تهران است که راهبرد ایجاد دفتر انتقال فناوری دانشگاهی را برگزیده است. بر این اساس، پژوهش حاضر با بهرهگیری از رویکرد کیفی و با تکیه بر راهبرد مطالعه موردی، به شناسایی عقلانیتها، اهداف، چالشها و کارکردهای دفتر انتقال فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخته است. تحلیل دادههای بهدستآمده از مصاحبه گروهی (گروه کانونی) با ۱۰ نفر از خبرگان دانشگاهی از طریق روش تحلیل مضمون، منجر به شناسایی ۴۶ مضمون پایه و ۴۴ مضمون سازماندهنده شده است که حول چهار مضمون فراگیر یعنی عقلانیتها، چالشها، اهداف و کارکردهای دفتر انتقال فناوری دانشگاهی گرد آمدهاند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی صفدری رنجبر
عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی، دانشگاه تهران
میترا امین لو
دانشجوی دکتری مدیریت فناوری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران.
مرضیه یعقوبی
کارشناسی ارشد مدیریت فناوری، دانشگاه علامه طباطبائی. تهران.
علی علیزاده
استادیار معاونت تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران.
مهدی الیاسی
عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :