عوامل موثر بر قصد پذیرش بانکداری اینترنتی با توجه به نقش تعدیل کننده نوع دستگاه مورد استفاده (دیدگاه تئوری شناختی اجتماعی)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 307

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HUDE02_021

تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

هدف این پژوهش تعیین عوامل موثر بر قصد پذیرش بانکداری اینترنتی با توجه به نقش تعدیل کننده نوع دستگاه بر اساس دیدگاه تئوری شناختی اجتماعی می باشد. روش این پژوهش، توصیفی- تحلیلی از نوع علی به شیوه پیمایشی و بر حسب هدف کاربردی می باشد. از روش کتابخانه ای در تدوین مبانی نظری و در بررسی پیمایشی از پرسشنامه استاندارد بواتینگ و همکاران (2016) استفاده شده و روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از اعتبار همگرایی و اعتبار سازه و آزمون آلفای کرونباخ به تایید رسیده است.جامعه آماری در این پژوهش مشتریان بانک ملت شهرستان زنجان بوده و از روش تصادفی ساده جهت جمع آوری نمونه آماری بهره گرفته شد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران نامحدود استفاده که براساس محاسبه برای هر یک از گروه های استفاده کننده لپ تاپ و تلفن همراه 171 پرسشنامه توزیع و جمع آوری گردید. در تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل تحلیل مسیر با کمک نرمافزارهای spss و pls کمک گرفته شده است. نتایج پژوهش نشان داد که از دید مشتریان بانک ملت، ویژگی های اجتماعی وب، اعتماد، سهولت استفاده، سازگاری با سبک زندگی و خدمات به مشتریان آنلاین بر پذیرش بانکداری اینترنتی تاثیر معناداری دارد. نوع دستگاه مورد استفاده برای انجام خدمات اینترنتی از جمله لپ تاپ و تلفن همراه، بر رابطه بین ویژگی های اجتماعی وب، اعتماد، سهولت استفاده، سازگاری با سبک زندگی و خدمات به مشتریان آنلاین و پذیرش بانکداری اینترنتی نقش تعدیل کننده دارد. در پایان با توجه به نتایج پژوهش، پیشنهادهای کاربردی ارائه شده است.

کلیدواژه ها:

ویژگی های اجتماعی وب ، اعتماد ، سهولت استفاده ، سازگاری با سبک زندگی و خدمات به مشتریان آنلاین ، نوع دستگاه مورد استفاده و پذیرش بانکداری اینترنتی

نویسندگان

اشکان رحیم زاده

عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان- زنجان- ایران

مهدی درخشان

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه ازاد اسلامی واحد زنجان- زنجان- ایران