ارزیابی اثرات محیط زیستی تولید زیتون (.Olea europaea L) با استفاده از ارزیابی چرخه حیات: مطالعه موردی شهرستان طارم، استان زنجان
محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 347
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AGRY-9-2_009
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1400
چکیده مقاله:
توسعه کشاورزی رایج در ایران، اثرات زیانباری روی محیطزیست و منابع طبیعی وارد کرده است. زیتون یکی از محصولاتی است که در سالهای اخیر، کشت آن با سرعت زیادی در ایران توسعه یافته است. این در حالی است که در مورد عواقب و اثرات محیطزیستی تولید زیتون (Olea europaea L.) مطالعهای صورت نگرفته است. به همین منظور در این پژوهش، اثرات محیطزیستی تولید زیتون در شهرستان طارم واقع در استان زنجان در سال 93-1392 بررسی شد. در این مطالعه از روش ارزیابی چرخه حیات برای تعیین نقاط داغ چرخه حیات تولید زیتون استفاده شد. دادههای ورودی و خروجی تولید زیتون با استفاده از پرسشنامه و اندازهگیری مستقیم جمعآوری شدند و برای اطلاعات مربوط به تولید نهادهها از پایگاه داده اکواینونت موجود در نرمافزار سیماپرو 7.2 استفاده شد. در این مطالعه، ارزیابی اثر با استفاده از روش CML 2 baseline 2000 V2.04/ world, 1995/ characterization انجام شد. نتایج نشان داد که تولید زیتون در شرایط منطقه طارم اثرات محیط زیستی بالایی را ایجاد میکند بهطوریکه تولید زیتون در منطقه طارم در مقایسه با تولید زیتون در مطالعات مشابه، در هفت طبقه اثر (تخلیه منابع غیرزنده، اسیدی شدن، پتانسیل گرمایش جهانی، تخریب لایه اوزون، سمیت برای اکوسیستمهای آب شیرین، سمیت برای اکوسیستمهای دریایی و سمیت برای اکوسیستمهای خشکی) حداقل بیش از دو برابر اثر محیط زیستی بالاتری ایجاد میکرد و فقط در طبقه اثر پرغذایی شدن، اثر محیط زیستی کمتری داشت. تجزیهوتحلیل نتایج نشان داد که تولید کودهای شیمیایی و انتشارات مستقیم از باغ زیتون بیشترین نقش را در تولید آلایندهها داشتند.
نویسندگان
احسان خدارضایی
دانشگاه شهید بهشتی تهران
هادی ویسی
دانشگاه شهید بهشتی تهران
امید نوری
دانشگاه شهید بهشتی تهران
مهدی طاهری
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
کوروس خوشبخت
دانشگاه شهید بهشتی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :