ضرورت مقاومسازی و بهسازی سازه ها - درسهایی از زلزله بم
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی ایران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,984
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INRC01_101
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1385
چکیده مقاله:
در اغلب شهرهای ایران چون تهران، گذشته از ساخت و سازهای بی رویه و بعضا غیر اصولی که آسیب پذیری آن چشمگیر است، آسیب پذیری شریان های حیاتی قابل تامل است . ابعاد فاجعه بار اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی وسیاسی یک زلزله کوتاه مدت چند ثانیه ای می تواند حاکم بر سرنوشت چند نسل باشد، بنابراین طبعا تامین ایمنی لرزه ای ساختمان ها باید در اولویت قرار گیرد. اگرچه ممکن است جلوگیری کامل از خسارت ناشی از زلزله های شدید بسیار دشوار باشد، لیکن با مطالعه دقیق نقاط ضعف و آسیب پذیری سازه ها و ایمن ساختن صحیح و اصولی آنها در برابر زلزله های نیرومند تاحد مطلوب می توان صدمات و آسیب های وارده را کاهش داد.
زمین لرزه بم (با ابعاد فاجعه بار آن) زنگ خطری برای سایر نقاط ایران خواهد بود. مشکل اصلی آسیب پذیری لرزه ای ساختمان ها حتی نمونه های جدید الاحداث در ایران، عدم استفاده صحیح از دانش فنی در مراحل طراحی و اجرا می باشد. در حال حاضر مهمترین مساله ، پذیرفتن اجرای برنامه کاهش خطر پذیری ناشی از زلزله است. در این راستا بهسازی ساختمان ها نقش مهمی خواهد داشت. این مقاله ضرورت ایمن سازی ساختمانهای در حال طراحی و اجرا و بهسازی ساختمانهای موجود را مورد توجه قرار داده است.
نویسندگان
علی روشنی ممقانی
دانشجوی سال آخر مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، باشگاه
سیامک محمدی حمیدی
دانش آموخته عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، باشگاه پژوهشگران
سیامک اردشادپور
دانشجوی سال آخر مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، باشگاه
سعید سلمانی میلانی
دانشجوی سال آخر مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی، باشگاه پژ
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :