اثر ضداکسیدانی زنجبیل(Zingiber officinale) و زنجبیل تیمار شده با کیتوزان بر روی آنزیم های کبدی و پارامترهای بیوشیمیایی در رت
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 286
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-28-6_010
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: زنجبیل(Zingiber Officinale) گیاهی است که امروزه به فراوانی در جهان مورد استفاده قرار می گیـرد. در این تحقیق، تاثیر عصاره زنجبیل بر میزان آنزیم های کبدی، پارامتــرهای بیوشیمیایی و تغییرات بافتی در رت های نژاد ویستار تحت تاثیر ایزونیازید و کیتوزان بررسی شد.
مواد و روش ها: گیاه زنجبیل و زنجبیل تیمار با کیتوزان پس از خشک کردن، عصاره گیری شده و با کمک روتاری، اتانل از عصاره جدا گردید. از 60 سر رت آزمایشگاهی بزرگ نژاد ویستار نر بالغ استفاده شد. عصاره خوراکی زنجبیل و تیمار کیتوزان برای القاء اثر اکسیداتیو ایزونیازید به صورت گاواژ استفاده شد. برای مقایسه اثرات آنتی اکسیدانی زنجبیل و زنجبیل تیمار شده با کیتوزان ازروش DPPH (ماده 2،2-دی فنیل 1-پیکریل هیدرازیل) استفاده گردید.
یافته های پژوهش: سطح سرمی آنزیم های ALT، ALP و AST و نیز کلسترول، تری گلیسیرید و گلوکز در گروه های 4(دریافت کننده 200 میلی گرم بر دسی لیتر ایزونیازید) و گروه 5 (دریافت کننده 200 میلی گرم بر دسی لیتر ایزونیازید و زنجبیل) نسبت به گــروه شاهد افـــزایش قابل توجهی نشان داد. در حالی که در گروه های 2(دریافت کننده 200 میلی گرم بر دسی لیتر زنجبیل) و گروه 3 (دریافت کننده 200 میلی گرم بر دسی لیتر زنجبیل تیمار شده با کیتوزان) کاهش قابلملاحظه ای داشت. میزان آنزیم ها و پارامترهای اندازه گیری شده در گروه 6 (دریافت کننده ایزونیازید و زنجبیل تیمار شده با کیتوزان) کاهش داشت هر چند این کاهش قابل توجه نبود.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه، زنجبیل و زنجبیل تیمار شده با کیتوزان می توانند گلوکز خون را کاسته و پروفایل چربی کبدی را اصلاح نمایند. اثرات آنتی اکسیدانی عصاره زنجبیل تیمارشده با کیتوزان در مقایسه با زنجبیل بالاتر بود که حکایت از اثر مثبت تیمار کیتوزان بر میزان آنتی اکسیدان های زنجبیل دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهریار سعیدیان
Dept of Biochemistry, Faculty of Basic Sciences, Payame Noor University, Tehran, Iran
ژیلا زارعی
Dept of Agriculture, Payame Noor University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :