تفاوتهای آگاهی از قصدِ عمل و مؤلفههای پتانسیل آمادگی در حرکات خودآگاه ارادی در افراد دارای اختلال بولیمیا
محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 22، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 437
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICSS-22-4_001
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: در این پژوهش با اتکا به روشِ Libet تفاوتِ وضعیت آمادگی یا پتانسیل آمادگی در یک عمل ارادی، همچنین زمان ادراک شده از قصدِ عمل و زمان ادراک شده از انجام آن عمل بین دو گروه مبتلا به اختلال بولیمیا و گروه عادی فاقد اختلال مورد مطالعه قرار گرفت.
روش کار: 36 آزمودنی (19 نفر دارای اختلال بولیمیا و 17 نفر عادی فاقد اختلال) در دو بلوک 40 تلاشی شرکت داده شدند. در هر دو بلوک از آزمودنیها خواسته میشد با توجه به عقربۀ ساعت Libet هر وقت که خواستند دکمهای را فشار دهند. در بلوک اول آزمودنیها زمان ادراک قصد برای عملِ فشار دادن کلید و در بلوک دوم زمان ادراک خود عمل فشار دادن کلید را گزارش دادند و همزمان اطلاعات مربوط به مولفههای قله و هِنگامه الکتروآنسفالوگرافیِ آنها برای 64 کانال ثبت گردید.
یافتهها: یافتهها نشان داد که هیچگونه تفاوت معناداری بین دو گروه از لحاظ زمان ادراک قصد و میل فشار دادن کلید و زمان ادراکِ عملِ فشار دادن کلید وجود نداشت. اما نتایج حاصله از دادههای الکتروآنسفالوگرافی در مولفه قلۀ بلوک ادراک قصد و میل در کانالهای 1CP، 5CP و PZ تفاوت معناداری بین دو گروه واجد اختلال بولیمیا و فاقد اختلال (عادی) نشان داد.
نتیجهگیری: با توجه به این که کانالهای معنادار شده بین دو گروه، با بخش آهیانۀ مغز مرتبط هستند، این یافتهها نشان میدهند که آگاهی از قصد و میل انجام عمل در افراد مبتلا به اختلال بولیمیا در سطح عصبشناختی دچار اشکال است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه انصاری نژاد
PhD Student of Clinical Psychology, University of Elm o Farhang, Tehran, Iran
علیرضا مرادی
Professor of Clinical Psychology, Department of Clinical Psychology, Kharazmi University, Tehran, Iran
رضا خسروآبادی
. Assistant Professor of Cognitive Modeling, Institute for Cognitive and Brain Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
علی فتحی آشتیانی
Professor of Psychology, Behavioral Sciences Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :