رابطه بین سبک رهبری تحولی و تعهد به تغییر با میانجیگری عدالت سازمانی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی
محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 15، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 367
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-15-4_004
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه پذیرش و سازگاری با تغییرات، برای همه سازمانها ضروری است و سبک رهبری سازمان در کنار سایر عوامل، همواره در تغییرات سازمانی مورد توجه قرار گرفته است. بر همین مبنا پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین سبک رهبری تحولی و تعهد به تغییر با میانجیگری عدالت سازمانی در سال 1394 در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام گرفت.
روش کار: روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی (معادلات ساختاری) و جامعه آماری آن کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بودند که نمونهای 183 نفری با استفاده از جدول مورگان، با روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای رهبری تحولی، پرسشنامه عدالت و تعهد به تغییر استفاده شد. برای تحلیل دادهها از نرم افزارهای SPSS نسخه 22 (ضریب همبستگی پیرسون و آمار توصیفی) وAmos استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که سبک رهبری تحولی بر میزان تعهد به تغییر در کارکنان اثر مثبت و مستقیم دارد و نیز از طریق عدالت سازمانی به صورت غیرمستقیم بر تعهد به تغییر در کارکنان تأثیر میگذارد. همچنین عدالت سازمانی بر میزان تعهد به تغییر در کارکنان اثر مثبت و مستقیم دارد.
نتیجه گیری: امروزه تغییر، بخشی از زندگی سازمانی است و نگرش و تعهد کارکنان به تغییرات، مهمترین عامل سازگاری سازمانها با محیط است. بر اساس یافته ها، میتوان گفت که اعمال سبک رهبری تحولی در سازمان و رعایت عدالت سازمانی در آن میتواند به عنوان عوامل مؤثر بر افزایش تعهد کارکنان به تغییر مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عادل زاهد بابلان
Association Professor, Department of Education and Psychology, Mohaghegh Ardebili University, Ardebil, Iran.
غفار کریمیان پور
PhD Student of Educational Management, Mohaghegh Ardebili University, Ardebil, Iran.
علیرضا مرآتی
Faculty Member, Department of Education and Psychology, Payame Noor University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :