بررسی رابطه فرسودگی شغلی و تمایل به ماندگاری پرستاران بخشهای روانپزشکی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1397
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 368
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-8-2_009
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه
فرسودگی شغلی یکی از عوامل اصلی در کاهش بازده کاری، ایجاد عوارض جسمی و روانی در مشاغل مختلف به ویژه پرستاری است. تأثیرات فرسودگی شغلی گاهی موجب کاهش تمایل فرد به ماندن در شغل میشود. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه فرسودگی شغلی و تمایل به ماندگاری پرستاران انجام یافته است.
مواد و روشها
پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی - تحلیلی است که بر روی 130 نفر از پرسنل پرستاری بخشهای روانپزشکی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان که بهصورت طبقهبندی تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. به منظور جمعآوری اطلاعات از دو پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ و پرسشنامه تمایل به ماندگاری در شغل واینر و واردی استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS نسخه 24 انجام شد.
یافتهها
میزان خستگی عاطفی (46/58 درصد)، مسخ شخصیت (61/44 درصد) و احساس ناکارآمدی در سطح کم (07/43 درصد) محاسبه شد. بیشتر پرستاران شاغل در بخشهای روانپزشکی تمایل به ماندن در شغل متوسطی داشتند (84/43 درصد). همچنین همبستگی تمایل به ماندگاری در شغل و خستگی عاطفی و مسخ شخصیت معکوس و معنیدار بود (05/0>P). اما بین تمایل به ماندگاری و احساس ناکارآمدی و فرسودگی شغلی هبستگی معناداری مشاهده نشد(05/0).
نتیجهگیری
نتایج نشان داد میان بعد خستگی عاطفی و مسخ شخصیت با تمایل به ماندگاری در شغل رابطه معناداری وجود دارد. با کاهش فرسودگی شغلی و افزایش میل به ماندن پرستاران شاغل در بخشهای روانپزشکی میتوان به ارائه خدمات شایستهتر، افزایش رضایت شغلی و کاهش هزینههای مراقبتی و درمانی دست یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نسرین شعربافچی زاده
Health Management and Economics Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
محمدامین دانشور
Student Research Committee, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
بهروز مداحیان
Student Research Committee, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مهرناز فولادی
Student Research Committee, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :