سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: JR_NUMS-8-3_006
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 49
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی ریسک سرطانزایی و غیرسرطانزایی فلزات سنگین در شبکه توزیع آب شرب شهر زابل
چکیده مقاله:
مقدمه
وجود فلزات سنگین در آب شرب تهدیدی جدی برای سلامتی مصرفکنندگان به لحاظ احتمال ابتلا به انواع بیماریهای مرتبط با مصرف آب آلوده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ریسک سرطانزایی و غیرسرطانزایی فلزات سنگین در شبکه توزیع آب شرب شهر زابل انجام شد.
مواد و روشها
در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 50 نمونه از نقاط مختلف شبکه آبرسانی شهر زابل در فصل زمستان 1397 برداشته شدند و طبق روش استاندارد توسط دستگاه ICP-OES مورد آنالیز قرار گرفتند. میانگین غلظت فلزات آرسنیک، کادمیوم، کروم، نیکل، سرب، منگنز، روی، مس و آهن با استانداردهای ملی 1053 ایران، آژانس حفاظت محیطزیست و سازمان جهانی بهداشت مقایسه شد. همچنین ارزیابی ریسک بهداشتی برای دو گروه سنی کودکان و بزرگسالان با استفاده از معیارهای آژانس حفاظت محیطزیست و محاسبات مربوطه از طریق فرمول نویسی در نرمافزار اکسل انجام گرفت.
یافتهها
در بین فلزات، میانگین غلظت فلز آرسنیک (0407/0 میلیگرم در لیتر) و کادمیوم (0034/0 میلیگرم درلیتر) بیشتر از مقادیر مجاز استانداردهای ملی 1053 ایران و سازمان جهانی بهداشت بودند. ریسک غیرسرطانزایی کل (HI) برای کودکان 62/9 و برای بزرگسالان 12/4 و مجموع ریسک سرطانزایی 3-10×79/1 بهدست آمد و بالاترین سطح ریسک را نشان داد.
نتیجهگیری
نتایج وجود خطر قابل توجه بروز بیماریهای غیرسرطانی و همچنین خطر بسیار بالای ابتلا به بیماریهای سرطان در مواجههی طولانی مدت برای جمعیت محلی (بهویژه کودکان) را نشان داد. بنابراین باید در اسرع وقت اقدامات لازم جهت کاهش میزان آلودگی آب توسط سازمانهای مسئول انجام پذیرد.
کلیدواژه ها:
Risk Assessment, Carcinogenic, Non-Carcinogenic, Heavy Metals, tap water, Zabol, رزیابی ریسک, سرطانزایی, غیرسرطانزایی, فلزات سنگین, شبکه توزیع آب, زابل
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1157525/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شهریاری، جمیله و رضائی، محمدرضا و کمانی، حسین و صیادی اناری، محمدحسین،1399،ارزیابی ریسک سرطانزایی و غیرسرطانزایی فلزات سنگین در شبکه توزیع آب شرب شهر زابل،،،،،https://civilica.com/doc/1157525
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، شهریاری، جمیله؛ محمدرضا رضائی و حسین کمانی و محمدحسین صیادی اناری)
برای بار دوم به بعد: (1399، شهریاری؛ رضائی و کمانی و صیادی اناری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.