سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: JR_JARGS-8-30_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 8
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شناسایی توفانهای گردوغبار در غرب و جنوب غرب ایران با استفاده از فناوری سنجشازدور در تاریخ 1 ژوئیهی 2008
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین چالشهای زیستمحیطی بهوجودآمده در منطقهی خاورمیانه و ایران در سالهای اخیر، پدیدهی گردوغبار است. با توجه به اینکه نیمهی غربی کشور ایران در همجواری با بیابانهای بزرگی قرار دارد و بهطور مستمر گردوغبار این بیابانها، کشور ایران و خصوصاً نیمهی غربی آن را تحت تأثیر خود قرار میدهند و نیز اثرات نامطلوبی که این گردوغبارها بر محیطزیست و سلامت انسانها دارند؛ لذا هدف از این تحقیق، استفاده از روش ترکیبی(ماهوارهای- همدیدی) جهت شناخت هرچه دقیقتر این مخاطرهی محیطی در غرب و جنوب غرب ایران و در تاریخ 1 ژوئیهی 2008 است. در این تحقیق از تصاویر ماهوارهای ترا/مودیس برای رویداد گردوغباری 1 ژوئیهی 2008 غرب ایران و دادههای پایگاه اطلاعاتی سازمان نوا شامل: ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 هکتوپاسکال، وضعیت فشار تراز دریا (SLP) و مؤلفههای مداری و نصفالنهاری باد از وبگاه NCEP، استفاده شده است. شاخصهای کمّی آشکارسازی گردوغبار بر روی تصاویر ماهوارهای مودیس شامل شاخص-های NDDI، BTD، BTDI و LRDI، شاخصهای بصری آشکارسازی گردوغبار شامل ترکیب رنگی کاذب و حقیقی و نیز الگوهای ترکیب رنگی کاذب میباشد. نتایج حاصل از اعمال شاخصهای کمّی آشکارسازی گردوغبار بر روی تصاویر مودیس نشان داد که ترکیب شاخصهای گردوغبار و ایجاد تصویر رنگی کاذب بهنحویکه بتواند مستقیماً مناطق تحت پوشش گردوغبار را بارزسازی کند، برای آشکارسازی گردوغبار ایران بر روی تصاویر مودیس دارای قابلیت کافی و مناسبی است. همچنین بررسی نقشههای همدید هوایی، برای روز 1 ژوئیه نشان داد استقرار یک سامانهی کمفشار بر روی عراق و جنوب خلیج فارس و تأثیر هماهنگ فرود عمیق بر فراز جو منطقه همزمان با تضعیف پرفشار آزور، زمینه مناسب را برای انتقال ریزگردها به جو منطقه فراهم میآورد.
کلیدواژه ها:
Dust, Remote Sensing, Synoptic Analysis, West and Southwest of Iran., گردوغبار, سنجشازدور, تحلیل سینوپتیک, غرب و جنوب غرب ایران.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1157298/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فلاح قالهری، غلامعباس و علی آبادی، کاظم و مقیسه، مریم،1396،شناسایی توفانهای گردوغبار در غرب و جنوب غرب ایران با استفاده از فناوری سنجشازدور در تاریخ 1 ژوئیهی 2008،،،،،https://civilica.com/doc/1157298
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، فلاح قالهری، غلامعباس؛ کاظم علی آبادی و مریم مقیسه)
برای بار دوم به بعد: (1396، فلاح قالهری؛ علی آبادی و مقیسه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.