پروبیوتیک ها به عنوان اجزای تشکیل دهنده نوشیدنی های عملگرای لبنی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 199

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI27_148

تاریخ نمایه سازی: 2 اسفند 1399

چکیده مقاله:

باکتری های مفید پروبیوتیک سبب بهبود سلامت دستگاه گوارش می شوند. زنده ماندن مناسب شرط لازم برای عملکرد بهینه پروبیوتیک است و بنابراین محصولات پروبیوتیک باید حاوی مقادیر بالای کافی از سویه های خاص پروبیوتیک در طول ذخیره و در طول مصرف باشند. تمام کاربردهای مواد غذایی نوعی محدودیت در مورد زنده بودن و پایداری پروبیوتیک ها دارند. این محدودیت ها به طور معمول عواملی مانند اسیدیته ماتریس مواد غذایی و زمان و دمای ذخیره محصول را در بر می گیرد. در این مقاله از روش های گردآوری کتابخانه ای و جستجو در مقالات علمی معتبر به منظور بررسی اثرات سلامتی بخش و زنده مانی پروبیوتیک ها در نوشیدنی های لبنی استفاده می شود. این مقاله بر نوشیدنی های پروبیوتیکی حاصل از شیر توجه دارد. ماهیت نوشیدنی پروبیوتیک نیاز خود را برای سویه های پروبیوتیکی تعیین می کند. بنابراین باید توجه ویژه ای به انتخاب سویه پروبیوتیکی مناسب برای یک غذای خاص اختصاص داده شود. انتخاب یک سویه با خواص تکنولوژیکی خوب، یک عامل کلیدی در هنگام تولید مواد غذایی جدید برای پروبیوتیک ها خواهد بود.

نویسندگان

زهرا خوشدونی فراهانی

دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

فاطمه خوشدونی فراهانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران،تهران، ایران

سیدمهدی سیدین اردبیلی

دانشیار، دانشکده کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران