ساخت شیشه- سرامیک هادی یون لیتیوم با هدایت یونی بالا برای ساخت باتریهای لیتیوم- اکسیژن و یون- لیتیوم تمام جامد
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 471
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAME-36-1_004
تاریخ نمایه سازی: 2 اسفند 1399
چکیده مقاله:
در این تحقیق غشای شیشه- سرامیک جدید با ساختار نوع ناسیکون و فرمول کلی (Li1+x+yAlxCryGe2-x-y(PO4)3, x+y=0/5) با روش انجماد سریع شیشه مذاب و تبدیل به شیشه- سرامیک از طریق عملیات حرارتی، سنتز و اثر اضافه نمودن غلظتهای متفاوتی از عناصر آلومینیوم و کروم به ساختار LiGe2(PO4)3 جهت بهبود هدایت یونی مورد بررسی قرار گرفت. جایگزینی جزئی یونهای Ge4+ موجود در ساختار ناسیکون با یونهای Al3+ و Cr3+ منجربه القای مقادیر بیشتری از یونهای لیتیم در حفرههای خالی A2 جهت موازنه بار و همچنین تغییر در پارامترهای شبکه کریستال شد. این دو عامل باعث افزایش هدایت یونی شیشه- سرامیک شد. مشخصهیابی و بررسی ساختارهای آمورف و کریستاله در این تحقیق با آزمونهای پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM)، طیفسنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX)، گرماسنجی پویشی تفاضلی (DSC) و طیف سنجی امپدانس مختلط (CIS) انجام گرفت. بیشترین هدایت یونی برابر با8/82Í10-3 زیمنس بر سانتیمتر برای نمونه با x=0/4 و y=0/1، (Li1.5Al0.4Cr0.1Ge1.5(PO4)3) که در دمای 850 درجه سانتیگراد برای مدت 8 ساعت کریستاله گردید، حاصل شد. این نمونه همچنین کمترین انرژی اکتیواسیون معادل با 267/0 الکترون ولت را از خود نشان داد.
کلیدواژه ها:
Solid electrolyte ، NASICON-type glass-ceramic ، Lithium ion conductor ، Lithium-air battery ، All-solid-state battery ، الکترولیت جامد ، شیشه- سرامیک نوع ناسیکون ، غشای هادی یون لیتیوم ، باتری لیتیوم- اکسیژن ، باتری یون- لیتیوم تمام جامد.
نویسندگان
محمد ایل بیگی
۱- Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, Arak University, Arak, Iran
علیرضا فضلعلی
۱- Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, Arak University, Arak, Iran
مهدی کزازی
۲- Department of Materials Engineering, Faculty of Engineering, Malayer University, Malayer, Iran
امیر حسین محمدی
۳- Institute of Research in Chemical and Petroleum Engineering (IRGCP), Paris Cedex, France۴- Department of Mines, Metallurgy and Materials Engineering, Faculty of Science and Engineering, Laval University, Quebec (QC), G۱V ۰A۶, Canada۵- Department of Che
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :