رفتارسنجی و پایدارسازی زمین لغزش براساس برداشتهای نقشه برداری و دادههای زمینشناسی مهندسی (مطالعه موردی: زمین لغزش ُنقُل در منطقه پادنای سمیرم)
محل انتشار: فصلنامه مسکن و محیط روستا، دوره: 37، شماره: 162
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 358
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHRE-37-162_009
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
چکیده
انتشار اخبار مربوط به زمین لغزش و رانش زمین در مناطق مختلف کشور، هر از گاهی توجه مردم و مسئولین را به این پدیده خطرآفرین معطوف میدارد. پیشبینی و در صورت امکان جلوگیری از وقوع زمین لغزشها میتواند علاوه بر حفظ جان شمار زیادی از هموطنان، کاهش خسارتهای مالی ناشی از تخریب زیرساختها و سایر منابع را نیز بهدنبال داشته باشد. کنترل حرکات زمین و پایدارسازی لغزشها در حریم رودخانهها و حوضه سدها میتواند راه حلی برای کاهش رسوبات تولید شده در پشت دریاچه و افزایش عمر مفید سدها باشد. زمین لغزش ُنقُل در بخش پادنای منطقه سمیرم و مشرف بر رودخانه لای سرخ از سر شاخههای رودخانه ماربر و کارون رخ داده است. ورود رسوبات از طریق رانش و لغزش به این رودخانه میتواند به مرور زمان ذخیره آبی مفید و قابل استفاده از سدهای کارون را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین زمین لغزش ُنقُل به عنوان یکی از زمین لغزشهای فعال و تأثیرگذار در منطقه مورد مطالعه میباشد. بهمنظور بررسی و کنترل حرکات زمین لغزش ُنقُل، از شبکههای اندازهگیری ماهوارهای استفاده شده است. در این تحقیق براساس نتایج حاصل از اندازهگیریهای شبکه در بازههای زمانی مختلف، میزان جابهجایی هر یک از نقاط این زمین لغزش محاسبه شد. با استفاده از دادههای زمینشناسی مهندسی و ژئوتکنیکی، ابعاد سطحی و زیرسطحی زمین لغزش مشخص گردید. همچنین تحلیلهای عددی با استفاده از دادههای زمینشناسی مهندسی، جهت ارزیابی پایداری زمین لغزش انجام شده و در نهایت طرحهای مناسب پایدارسازی ارائه شد. اشباع شدن مصالح دامنه بهخصوص مصالح مارنی، باعث کاهش پارامترهای مقاومت مکانیکی خاک شده و باعث ناپایداری توده خاک شده است. جهت زهکشی عمقی یک سری گمانههای مایل با شیب نزدیک به سطح افق و در جهت مخالف دامنه طراحی شده است. همچنین اجرای عملیات ساماندهی رودخانه مطابق با جزییات ارائه شده در انتهای مقاله پیشنهاد گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجید صفامهر
Azad Islamic University, Ardestan Branch, Iran
محسن صالحی
Azad Islamic University, Ardestan Branch, Iran
مسعود نصری
Azad Islamic University, Ardestan Branch, Iran
محمدرضا رهنما
معاونت اداره آبخیزداری و منابع طبیعی اصفهان
حسین بور
JameeKar Consultant Engineering Company
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :