پیشبینی تنشهای پسماند جوشی به روش المان محدود غیرخطی در اتصالات لب به لب و Tشکل

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,728

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISME19_310

تاریخ نمایه سازی: 2 اردیبهشت 1390

چکیده مقاله:

تحلیل علمی و فنی جوشکاری، در طراحی اتصالات با زمینههای کاربردی فراوان همواره مورد توجه است. بر اساس ماهیت کششی تنشهای پسماند جوش، پیشبینی این میدانهای تنش در سازهحائز اهمیت است؛ زیرا این نوع تنشها، خطر ایجاد ترک، خوردگی تنشی و خستگی را در سازههای جوشی افزایش میدهند. از آنجایی که روشهای آزمایشگاهی اندازهگیری تنش پسماند جوشی اکثراً پرهزینه و زمانبر است، امروزه برای بررسی عوامل مؤثر بر ایجاد این میدانهای تنش از روش المان محدود استفاده میشود. در این تحقیق، فرآیند جوشکاری قوسی با گاز محافظ به کمک نرمافزارANSYSو با استفاده از زبان پارامتری آن برای دو نوعاتصال، یک اتصال جوشی لببهلب از جنس فولادSt37 و دیگری اتصال جوشیTشکل از جنس فولادSAE1020 به صورت یک پاسه شبیه سازی شده است. برای پیشبینی میدان تنش پسماند از تحلیل ترمومکانیکی استفاده شده است. چون حرارت ناشی از تغییر شکل پلاستیک (کرنش الاستو- ویسکو- پلاستیک) در مقایسه با حرارت فرآیند جوشکاری که به قطعه کار وارد میشود بسیار کم و قابل چشمپوشی است، از تأثیر متقابل رفتارهای حرارتی و مکانیکی بر همدیگر صرف نظر شده و به جای یک تحلیل ترمومکانیکی، دو تحلیل مستقل حرارتی و مکانیکی انجام پذیرفته است. با توجه به گرادیان دمایی بالا در ناحیه جوش، خواص ترموفیزیکی و مکانیکی ماده به صورت واقعی و متغیر با دما لحاظ شده است. همچنین برای شبیه سازی منبع گرمای متحرک جوش و حرکت مرز ماده در هنگام جوشکاری توسط فلز جوش از خاصیت مرگ و تولد المان در نرمافزار استفاده گردیده است

نویسندگان

فاطمه حافظی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

افسانه رضوی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

غلامحسین فرهی

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :