سال انتشار: 1399
محل انتشار: نهمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران
کد COI مقاله: RWCS09_081
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 143
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
چکیده مقاله:
گندم اصلی ترین و استراتژیک ترین محصول زراعی در ایران است. اراضی گندم دیم، داراي وسیع ترین سطح کشت بوده و عمده ترین مصرف کننده نزولات جوي و رطوبت خاک می باشند. میزان رطوبت خاک یک عامل محدودکننده در عملکرد و بهره وري کشاورزي دیم است بنابراین سرمایه گذاري بر روي روشهاي مدیریت آب باران درکشت دیم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. یکی از این روشهاي استفاده از مدل الگوي کشت گیاهی 1 است که می تواند واکنش گیاه زراعی را به خاک، شرایط آب و هوایی و مدیریت هاي مختلف زراعی توصیف و شبیه سازي کند. در استان زنجان با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آب بخش عمده اراضی تحت کشت گندم دیم می باشد در این تحقیق اثرات باقیمانده هاي گیاهی بر رطوبت اولیه ذخیره شده در خاک و حفظ رطوبت خاک بر عملکرد و بهره وري آب گندم دیم رقم آذر 2 در بازه زمانی دو ساله مورد مطالعه قرار گرفت. براساس نتایج حاصله کشت حفاظتی گندم توانست رطوبت وزنی اولیه زمین در قبل کشت پس از دو سال تفاوت معنی داري قبل از کشت نداشت ولی رطوبت خاک پس از شخم حفاظتی نسبت به مرسوم بیش از 20 درصد بوده و بر اساس 39 و 73 به ترتیب ذخیره رطوبت در خاکورزي حفاظتی تفاوت ، تقسیم بندي زادوکس در مراحل 20 معنی داري نسبت به شخم مرسوم داشت که موجب افزایش عملکرد در کشت حفاظتی گردید. براساسنتایج این تحقیق براي مدیریت پایدار کشت توجه به حفظ و افزایش توانمندي خاک در انباشت آب و استفاده از مدیریت الگوي کشت گیاهی ضروري است.
کلیدواژه ها:
خاکورزي حفاظتی، کشت گندم دیم، الگوي کشت گیاهی، انباشت آب در خاک، استحصال باران
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1132805/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:غفاریان مقرب، محمد هادي و نظري، حسین و رستمی زاد، قباد،1399،ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان،نهمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران،تبریز،،،https://civilica.com/doc/1132805
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، غفاریان مقرب، محمد هادي؛ حسین نظري و قباد رستمی زاد)
برای بار دوم به بعد: (1399، غفاریان مقرب؛ نظري و رستمی زاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: سازمان تحقیقات کشاورزی
تعداد مقالات: 410
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- برآورد میزان رسوب وارد بر تالاب بندر انزلی و مقایسه و تخمین آن توسط شبكه عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیك
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.