ارزیابی عصاره گیرهای شیمیایی جهت تعیین پتاسیم قابل استفاده برنج در بعضی از خاکهای آهکی استان فارس

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,047

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_311

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

نیتروژن فسفر و گوگرد با عنصر دیگر جهت تشکیل متابولیتهای ترکیب نمی شود . اصولاً ماهیت نقش آن بعنوان کاتالیزور است (3) با عنایت به این نکته که سطح زیر کشت برنج تقریباً ثابت است ( فارس 23315 هکتار ) و در حال حاضر از حداکثر زمینهای قابل کشت بهره برداری می گردد لذا لزوم افزایش محصول در واحد سطح با اتخاذ مدیریت صحیح از جمله اجرای یک برنامه کودی معقول براساس آزمون خاک محسوس می باشد . یکی از مراحل مهم آزمون خاک انتخاب عصاره گیر شیمیایی مناسب است که بتواند با توجه به ویژگیهای خاک مقدار پتاسیم مورد استفاده برنج را ارزیابی نماید . مطالعات کاوسی و کلباسی (1) در خاکهای شالیزاری استان گیلان نشان داد که استفاده از کود پتاسیم در اکثر خاکها باعث افزایش عملکرد دانه و کاه، غلظت و جذب کل پتاسیم بوسیله گیاه برنج شده است . آنان نشان دادند که عصاره گیرهای استات منیزیم، سولفوریک اسید، مورگان و کلریدکلسیم 0/01 مولار همبستگی بالایی با غلظت و جذب کل پتاسیم داشته است . تیواری و میسرا (4) در مطالعات خود در خاکهای اسید تا قلیایی هند نشان دادند که عصاره گیرهای نیتریک اسید 1 مولار، آمونیوم استات 1 مولار، نیتریک اسید 0/5 مولار، سولفوریک اسید 6 نرمال و کلریدریک اسید 0/75 مولار بهترین همبستگی را با اجزاء عملکرد برنج نشان داده اند . پندا و پندا (2) عصاره گیرهای آمونیوم استات 1 مولار خنثی و نیتریک اسید 0/5 مولار را که بهترین همبستگی را با اجزاء عملکرد برنج داشت برای خاکهایی آبرفتی قلیایی هند با ماده آلی کم معرفی نمودند . با توجه به سطح زیر کشت وسیع برنجکاری در استان فارس و کمبود چنین اطلاعاتی در این خاکها این تحقیق با هدف تأثیر مصرف پتاسیم بر اجزاء رشد برنج و تعیین همبستگی بین پتاسیم استخراج شده با رشد، غلظت و جذب کل پتاسیم انجام شد .

نویسندگان

محمدعلی خودشناس

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

منوچهر مفتون

استاد بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کاوسی، م. م، کلباسی. 1380. تعیین روشهای مناسب عصاره‌گیری ژ ...
  • Panda, M. and A. K. Panda. 1993. Evaluation of SOme ...
  • Tisdal, S. L., W. L. Nelson and J. D. Beaton. ...
  • Tiwari, A., and S. G. Misra. 1995. Response of rice ...
  • Verma, T. S., R. S. Minhas, R. C. Jaggi and ...
  • نمایش کامل مراجع