سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: CAUM03_184
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 390
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی انتشار الاستیک و غیرالاستیک موج Ricker در محیط متخلخل
چکیده مقاله:
پژوهشهای بسیاری در خصوص پاسخ لرزه ای خاک انجام شده است. در این مطالعات، به دلیل قابلیت بالای موج Ricker در تحلیلهای لرزه ای اثرات مؤثر این موج برجسته شده است. در این مقاله به بررسی انتشار یک بعدی موج Ricker به روش عددی تفاضل محدود در دو حوزه رفتاری خاک الاستیک و غیرالاستیک پرداخته میشود. بدین منظور، ابتدا مختصری در خصوص مبانی معادلات انتشار موج و معادله موج ورودی Ricker توضیح داده میشود. سپس با اعمال ضریب میرایی ذاتی مختص به محیط الاستیک و غیرالاستیک نسبت میرایی در شبیه سازی مشخص میشود. ازاینپس موج Ricker در خاکی به عمق 20 m با سرعت موج برشی ثابت 300 sm2 ابتدا در بستر صلب و سپس در بستر الاستیک اعمال میشود. ازآنجایی که هدف از انجام شبیه سازیها دستیابی به نتایجی نزدیک به واقعیت است، با توجه به خطای -15% در بستر صلب و خطای -11% در بستر الاستیک، ضرورت استفاده از محیط غیرالاستیک نشان داده میشود. سپس اثرگذاری نوع بستر الاستیک و صلب در محیط الاستیک و غیرالاستیک ارزیابی میشود. زمانی که رفتار بستر الاستیک محاسبه نشود، شتاب بیشینه در محیط الاستیک حدود %211 و در محیط غیرالاستیک حدود %197 بیش ازاندازه محاسبه میشود. همچنین زمانی که رفتار بستر صلب محاسبه نشود، شتاب بیشینه در محیط الاستیک حدود %68 و در محیط غیرالاستیک حدود %66 کمتر محاسبه میشود. بر اساس این نتایج نوع بستر در محاسبه شتاب دقیق در شبیه سازیها نقش اساسی دارد. همچنین باید توجه داشت این اختلاف خطا در محیط الاستیک و غیرالاستیک تنها در خصوص اعمال موج Ricker بوده است. در واقعیت در هنگام زمین لرزه، ازدیاد در نقاط اوج منجر به افزایش اختلاف در خطا میشود و ضرورت استفاده از رفتار غیرالاستیک در شبیه سازیها مطرح میشود. در انتها بر اساس نمودارهای تنش و کرنش بیشینه نیز اثرات برجسته استفاده از محیط غیرالاستیک نشان داده میشود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUM03_184 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1119192/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:درزی پور، ساناز و بیگلری، علی و رضانیا، محمد،1399،بررسی انتشار الاستیک و غیرالاستیک موج Ricker در محیط متخلخل،سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،https://civilica.com/doc/1119192
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، درزی پور، ساناز؛ علی بیگلری و محمد رضانیا)
برای بار دوم به بعد: (1399، درزی پور؛ بیگلری و رضانیا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اثرات زیست محیطی ساخت و ساز در بسترو حریم رودخانه جاجرود (حد فاضل اوشان- فشم- میگون)
- نگرش مدیریتی به تحقیقات در صنعت سیمان و ضرورت گریز از آن
- طراحی و مدل سازی منسوج برای قالب بتنی و بررسی امکان تولید آن
- سیمان بتن های نسوز منیزیت - کرومیتی از نسوزهای دروریز صنعت سیمان برای اولین بار در ایران، توسط مرکز تحقیق و توسعه سیمان فارس و خوزستان
- بررسی اثر نوع رس بر خواص آجرهای بوکسیتی مصرفی در کورههای دوار سیمان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- معماری بناهای سیاسی در جمهوری اسلامی ایران (تعاریف، نظریه ها و پیشینه موضوع در ایران معاصر)
- مطالعه جریان رودخانه در اطراف پلهای واقع در کانال مرکب
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش پنجم) بررسی آسیبهای ساختمانها- گزارش کارگروه ساختمان (سازه و مصالح)
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸(گزارش اول) سیل گلستان - گزارش کارگروه مخاطرات بخش زلزله شناسی مهندسی و خطر پذیری
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش دوم) سیل دروازه قرآن شیراز- گزارش کارگروه مخاطرات
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.