کوددهی باغات پسته با استفاده از سیستم آبیاری قطره ای و مقایسه آن با روش سنتی

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,537

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_151

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

سطح زیر کشت پسته در ایران در حدود 380 هزار هکتار و تولید کل آن حدود 304 هزار تن می باشد. استان کرمان حدود 83 درصد سطح زیر کشت و 82 درصد تولید این محصول را به خود اختصاص داده است (4). در مناطق پسته خیز استان کرمان علیرغم بارندگی کم، تبخیر و تعرق سالانه خیلی زیاد بوده و منجر به برداشت بی رویه آبهای زیر زمینی شده است. راندمان آب در باغات پسته چه از نظر راندمان انتقال (روش غرقابی) و چه از نظر راندمان مصرف آب (WUE) پائین میباشد و متوسط عملکرد 1200-1100 کیلوگرم در هکتار می باشد. بیش از 90 درصد باغات پسته به روش سطحی آبیاری شده و تعداد باغاتی که در حال حاضر به روش مکانیزه آبیاری می شوند خیلی کم است. تحقیقات زیادی در ارتباط با جنبه های مختلف روشهای آبیاری تحت فشار و استفاده از کودهای شیمیایی از طریق این سیستم صورت گرفته و مزایای زیادی برای آن ذکر شده است. به عنوان مثال در تحقیقی که در ارتباط با امکان تغییر سیستم آبیاری از روش سطحی به قطره ای در باغات پسته صورت گرفت مشخص شد که بین عملکرد درختانی که به روش سطحی با 9000 متر مکعب در هکتار در سال آبیاری می شدند با تیمارهای آبیاری قطره ای که درآنها 5000 و یا 7500 متر مکعب آب مصرف شد اختلاف معنیداری وجود نداشت (1). پس می توان با مصرف 55 درصد آب مصرف شده در روش سطحی از طریق قطره ای به همان محصول دست یافت. در کالیفرنیای آمریکا درختان پسته بارور تحت اعمال تیمارهای آبی 25، 50، 75 و 100 درصد ETC به رووش قطره ای قرار گرفتند. نتایج نشان داد تیمار 25 و 50 باعث کاهش معنی دار عملکرد وخصوصیات کیفی دانه شد و بین تیمار 75 و 100 اختلاف معنی داری وجود نداشت (5). امکان استفاده از کودهای مورد نیاز گیاه از طریق این سیستم از مزایای بارز این روش است و در مواردی که مصرف کود از طریق این سیستم نبوده نیز این روش باعث افزایش راندمان کودها و کاهش مصرفی شده است (3).

نویسندگان

مهدی سرچشمه پور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • موذن‌پور، م. 1379. گزارش پایانی طرح بررسی اثر تغییر سیستم ...
  • وزارت کشاورزی. 1380. آمارنامه کشاورزی سال زراعی 79- 1378. معاونت ...
  • Bravdo, B.A. and Y. Hepner. 1987. Irrigation management and fertigation ...
  • Dasberg, S., A. Bar-Akiva, S. Spazisky, and A. Cohen. 1988. ...
  • Phen, R.C., J.Jr. Menezes, D.A. Goldhamer, G.J. Aitkens, and R. ...
  • نمایش کامل مراجع