مطالعه اثرات روی ، آهن و منگنز بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم
محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,308
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI09_085
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385
چکیده مقاله:
کمبود عناصر کم مصرف در اراضی زیر کشت غلات گسترش جهانی دارد و میلیونها هکتار از اراضی قابل کشت در دنیا دارای کمبود یک یا چند عنصر غذایی کم مصرف هستند. طبق گزارش ولچ و همکاران (1991)، حدود 40 درصد از جمعیت دنیا از کمبود عناصر ریز مغذی از جمله روی رنج می برند. الیماز و همکاران (1997) با استفاده از روشهای مختلف مصرف سولفات روی در ارقام مختلف گندم نتیجه گرفتند که مصرف سولفات روی نه تنها عنملکرد را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد بلکه غلظت این عنصر در دانه گندم هم فزونی یافته و سبب غنی سازی دانه می شود. سیادت و همکاران (1378)، در آزمایش تاثیر کودهای دارای عناصر ریزمغذی مشاهده کردند که اثر این کودها بر عملکرد دانه گندم معنی دار بود. غلظت بحرانی روی در خاکهای کشور 0/77 میلی گرم بر کیلوگرم، غلظت بحرانی منگنز 4/6 میلی گرم بر کیلوگرم و برای آهن 4/5 میلی گرم بر کیلوگرم می باشد (ملکوتی و همکاران 1377). اراضی زیادی از خاکهای منطقه سیستان به دلیل بالا بودن PH خاک و کمی مواد آلی خاک دچار کمبود عناصر ریز مغذی می باشد . هدف از اجرای آزمایش بررسی اثرات اصلی و متقابل این عناصر بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم بوده است.
نویسندگان
محمدرضا پهلوان
عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان
غلامعلی کیخا
عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان
محمدرضا نارویی راد
عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان
علیرضا اکبری مقدم
عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :