بررسی تأثیر عملیات خاک ورزی بر پایداری خاکدانه ها در اراضی کشاورزی منطقه صدوق یزد

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 715

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_477

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

با شروع کشاورزی توسط انسانهای نخستین، خاک ورزی هم آغازگردید. در ابتدا ادوات کشاورزی توسط نیروی انسانی وبعدها توسط نیروی دام کشیده می شدند. اما درقرن 18 و 19 شخم بسیار مشکل و پیچیده تر از آن دوران شد(صیادیان, 1386 ). در خاکهای زراعی مواد آلی و سایر ترکیبات ذرات خاک را بهم پیوند داده و خاکدانه ها را بوجود می آورد. ثبات و پایداری خاکدانه ها تأثیر بسزائی در جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش و تبادل هوا ، استقرار گیاه و فراهم آوردن بستر مناسبی برای فعالیت میکروارگانیسم های خاک دارد بطوریکه، یکی از شاخص های قابل مشاهده سلامت و کیفیت خاک می باشد. نتایج مقایسه خاکهای بکر و مرغزارها با خاکهای تحت کشت نشان داده است که خاک ورزی بیشترین نیروی تخریب کننده منابع خاک می باش Be?ta Madari, 2005& Alvaro,2008 این تحقیق با هدف بررسی اثرات خاک ورزی بر روی پایداری خاکدانه ها ی خاک صورت گرفته است

نویسندگان

فاطمه سهیلی

کارشناس ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

محمدعلی حکیم زاده

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :