بررسی عوامل موثر بر نگرش کشاورزان شهرستان جیرفت نسبت به کشاورزی پایدار(مطالعه موردی تولید کنندگان ذرت

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,599

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_458

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

در راستای دستیابی به پایداری در نظامهای زراعی سنجش نگرش کشاورزان نسبت به کشاورزی پایدار و بررسی عوامل موثربر نگرش آنها، ضمن آگاهی از وضعیت نگرش کشاورزان نسبت به مبحث پایداری میتواند به عنوان راهکاری جهت سیاستگزاری در راستای رشد پایداری سیستمهای زراعی مد نظر قرار گیرد. لذا تحقیق حاضر با هدف ارزیابی نگرش ذرت کاران شهرستان جیرفت نسبت به کشاورزی پایدار در سال زراعی88-87 صورت پذیرفته است. به منظور دستیابی به داده- ها و اطلاعات مورد نیاز، تعداد 87 پرسش نامه بر اساس روش نمونهگیری کاملاً تصادفی بین کشاورزان ذرتکار توزیع و جمع آوری گردید. پایایی گویههای سنجش نگرش به کشاورزی پایدار بر اساس ضریب آلفای کرونباخ برآورد شده 0/82 مورد تأیید قرار گرفت. بر اساس نتایج تحقیق میانگین امتیاز نگرش نسبت به کشاورزی پایدار در کشاورزان ذرتکار شهرستان جیرفت بترتیب برابر 37/7 میباشد که حدود 81 درصد نمونه مورد مطالعه امتیاز کمتر از میانگین دارند. نتایج نشان داد بترتیب 58/8 ، 22/7 ، 12/3 و 6/2 درصد نمونه مورد مطالعه در طبقات با نگرش منفی، نسبتاً منفی، نسبتاً مثبت و مثبت قرار میگیرند که این آمار نشان دهنده غالب بودن نگرش منفی نسبت به کشاورزی پایدار در میان تولیدکنندگان ذرت شهرستان جیرفت میباشد که این مطلب در نهایت میتواند منجر به ناپایداری سیستمهای زراعی گردد. بر اساس نتیجه مدل رگرسیونی برآورد شده مشخص شد متغیرهای تعداد شرکت در کلاسهای ترویجی، مشارکت اجتماعی سن و فاصله از مرکز تحقیقات مجموعاً 48 درصد تغییرات متغیر امتیاز نگرش نسبت به کشاورزی پایدار را در نمونه مورد مطالعه توضیح میدهند. بر اساس نتایج تحقیق وضعیت نگرش کشاورزان ذرتکار شهرستان جیرفت در وضعیت نامناسبی قرار دارد که بایستی از سوی مسئولان کشاورزی منطقه فوق مورد توجه قرار گیرد.

نویسندگان

احمد سلیمانی

عضو هیئت علمی دانشگاه جیرفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bagheri, A., Shabanali Fami, H., Rezvanfar, A., Asadi, A. and ...
  • Karami, E and A. Mansorabadi (2007). Sustainable agriculture and behavior ...
  • Swanson , B.E, Bentz, R.B., & Sofranko, A.J. (1997). Improving ...
  • Qamar, M. 2002. Global trends in agricultural Extension: challenges facing ...
  • نمایش کامل مراجع