تاثیر تراکم های مختلف بوته و باکتری های محرک رشد بر فنولوژی و عملکرد ذرت

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 760

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_391

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

ذرت گیاهی است که نسبت به سایر غلات، به لحاظ سهولت کشت و کار، قابلیت انبارداری بالا و برخورداری از عملکرد زیاد در مقایسه با دیگرگیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است. از مهمترین عوامل به زراعی موثر در عملکرد دانه ذرت به کارگیری تراکم مناسب بوته در واحد سطح به همراه مصرف بهینه از کود های شیمیایی است. زیرا عدم تولید پنجه و تک بلال بودن از ویژگی های مهم ارقام اصلاح شده است که بر اهمیت تعداد بوته استقرار یافته و تراکم مطلوب این گیاه زراعی می افزاید. آزمایش های نشان داد که تلقیح گیاهان توسط آزوسپریلوم باعث تغییرات معنی داری در پارامترهای مختلف رشدی از قبیل افزایش در ماده خشک گیاهی، جذب عناصر غذایی، میزان نیتروژن بافت، ارتفاع گیاه، اندازه برگ و طول ریشه درذرت می شود و بر روی ذرت مشخص شد که بسیاری از پارامتری های رشد گیاه از جمله وزن تر ساقه، وزن تر گیاه، وزن خشک اندام های هوایی، ارتفاع گیاه، سطح برگ، تعداد دانه در بلال، وزن خشک بلال تحت تاثیر باکتری های محرک رشد افزایش می یابند. و سطح برگ گیاه در پاسخ به تلقیح با آزوتوباکتر براسیلنز دیدر مقایسه با حالت عدم تلقیح در حدود 65 درصد افزایش داشت مشخص شد که بسیاری از پارامتری های رشد گیاه از جمله وزن تر ساقه، وزن تر گیاه، وزن خشک اندام های هوایی تحت تاثیر باکتری های محرک رشد قرار می گیرند. فلذا هدف از اجرای این ازمایش، بررسی تاثیر تراکم های مختلف بوته به همراه باکتری های محرک رشد از طریق پرایمینگ بذر ذرت با سویه های خالص ازتوباکتر ، ازوسپریلیوم و تاثیر ان بر فنولوژی و عملکرد ذرت بود.

نویسندگان

وحید اشرفی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان،

بهنام محمدخانی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • هاشمی دزفولی، ا. 1378. جزوه فیزیولوژی کارشناسی ارشد. دانشگاه شهید ...
  • Baenziger, P.S. and D.B.Glover. 1980. Effect of reducing plant population ...
  • Karlen, D. L. and C. R. Camp. 1985. Row spacing ...
  • Poneleit , C.G.and D.B.Egli _ 1979 _ Kernal growth rate ...
  • Sharma, A. K. 2003. Biofertilizers for sustainable agriculture. Agrobios, India.. ...
  • Yasuta, T. 1999. New assay for rhizobitoxine based on inhibition ...
  • نمایش کامل مراجع