کاهش کاربرد سموم در مزارع گندم بااستفاده از ارقام و لای نهای مقاوم گندم به سن گندم
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,125
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SACP01_211
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389
چکیده مقاله:
سن گندم مهمترین آفت گندم در ایران می باشد.یکی از روشهای مفید و موثر جهت مبارزه با این آفت استفاده از ارقام مقاوم است که علاوه بر آنکه سبب کاهش مصرف سموم م یشود در توسعه کشاورزی پایدار نیز فاکتور مهمی محسوب م یگردد.برای انتخاب ارقام ولاین های مقاوم به سن گندم در سال اول و دوم آزمایش 20 رقم و لاین پیشرفته گندم و در سال سوم آزمایش 8 تا 10 رقم انتخابی سال قبل در چهار تکرار در دو مزرعه کاشته شد یکی از مزارع سمپاشی و مزرعه دیگر بدون سمپاشی باقی ماند.در مرحله ظهور پوره های سن 2 و 3 قفس های توری بر روی 0/2مترمربع از سنبل ههای هر رقم نصب گردید و 50 عدد پوره سن 2 و 3در هر قفس رها گردید. بعد از رسیدن گندم قف سها برداشته شد و درصد تلفات پور هها ، درصد س نزدگی دانه ها و اختلاف وزنهزار دانه سالم و سن زده و در نهایت عملکرد دانه هر کرت محاسبه گردید. محاسبات آماری آزمایش توسط نر مافزار آماری MSTAT-C انجام گرفت. جهت مقایسات میانگی نها از آزمون دانکن استفاده گردید لازم به ذکر است استفاده از ارقام مقاوم باعث تحمل تراکم بالاتری از سن گندم و بالا رفتن سطح زیان اقتصادی ودر نتیجه کاهش سطح سمپاشی علیه سن گندم م یگردد.
نویسندگان
علیرضا حق شناس
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :