بقولات علوفه ای فراموش شده و نقش آن در کشاورزی پایدار

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,483

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_141

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

با ظهور کودهای شیمیایی از منابع فسیلی، توسعه منابع آبی، گسترش مکانیزاسیون ، توسعه روش های جدید در حمل و نقل و فراورده های محصولات کشاورزی و برنامه های حمایتی دولت به صورت یارانه کود ، سم و انرژی ، مزارع خودکفا و دارای تنوع ، جای خود را به نظام های تک کشتی و یا دوکشتی داده، و استفاده از بقولات علوفه ای به طور قابل توجهی کاهش یافت. گیاهان خلر و ماشک از بقولات علوفه ای فراموش شده ای به شمار می آیند، که نقش مهمی را در کشاورزی پایدار و تامین نیازهای تغذیه ای گیاهان زراعی ، به عنوان منابع جایگزین تجدید شونده ایفا می نمایند . کوتاهی طول مدت دوره رویشی، تثبیت بیولوژیکی نیتروژن ، تحمل به خشکی ، سرما ، آفات و بیماری های گیاهی و نیاز به نهاده کم، از ویژگی های بارز این گیاهان جهت کشت به عنوان کود سبز در شرایط آیش تابستانی مناطق سرد کشور به شمار می آیند . نتایج تحقیقات حاصل از اجرای طرح پایلوت در شش شهرستان استان های زنجان ، مرکزی و اصفهان به سال 1386 ، موفقیت کشت این گیاهان را در شرایط آیش تابستانی با میانگین تولید 31/77 تن علوفه تر، 6/39 تن ماده خشک، 1/57 تن پروتئین خام، 251/2 کیلوگرم نیتروژن، 17/77 کیلوگرم فسفر و 200 کیلوگرم پتاسیم درهکتار برای گیاه علوفه ای خلر و 32/25 تن علوفه تر، 7/58 تن ماده خشک، 1/65 تن پروتئین خام، 264/5 کیلوگرم نیتروژن، 21/37 کیلوگرم فسفر، 215 کیلوگرم پتاسیم در هکتار برای گیاه علوفه ای ماشک مورد تایید قرار داد.

نویسندگان

جواد لامعی هروانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

شاپور سهرابی

کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان های اصفهان زنجان و مرکزی

مجید کاظمی

کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان های اصفهان زنجان و مرکزی

زهرا دهقانی

کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان های اصفهان زنجان و مرکزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - کوچکی، ع. و ج. خلقانی .1377. کشاورزی پایدار در ...
  • _ Kirschenman. F.L. 2007. Potential for a new generation of ...
  • -Komatsuzaki, M.2002.New cropping strategy to reduce chemical fertilizer application to ...
  • نمایش کامل مراجع