بررسی وضعیت اسیدیته و شوریکمپوست حاصل از بقایای گل رز ، لجن فاضلاب وزئولیت

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,115

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_032

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

در کشاورزی پایدار استفاده از بقایای گیاهی و تولید کود کمپوست به عنوان راهکاری جهت استفاده بهینه از منابع توصیه شده است.اکثر گلخانه ها به همراه تولید محصول دارای زائداتی از قبیل بقایای گیاهی می باشند .بقایای سخت چوبی مانند بقایای گلخانه های گل رز وی ا هرس فضای سبز شهری به دلیل مقاومت به تجزیه زیستی چندان برای تهیه کمپوست مورد نظر نبوده وعمدتا با روشهای دیگر دفع یا سوزانده شده که مبتنی بر مصرف انرژی یا آلودگی هوا می باشد .از طرف دیگر این مواد دارای مقدار زیادی مواد آ لی و معدنی است لذا استفاده از این مواد جهت تولید کمپوست علاوه بر کاهش آلاینده های زیست محیطی و رفع معضل بقایای هرس باعث تولید کود آلی مناسب می گردد .همچنین لجن فاضلاب برای کشاورزی حاوی مواد غذایی فراوانی بوده و می تواند در فرآیند تهیه کمپوست استفاده گردد ولی دارای محدودیتهایی است . یکی از این محدودیتها احتمال شور شدن کمپوست تولیدی می باشد که با روشهایی از جمله استفاده از زئولیت می توان شوری حاصل را کنترل نمود . در این مطالعه شوری و اسیدیته کمپوست حاصل بررسی ش د و به عنوان نتیجه استفاده از زئولیت جهت تهیه این کمپوست به منظور کنترل شوری و تولید محصول سالم توصیه می شود .زئولیت طبیعی از نوع کلینوپتیلولایت میانه میکرونیزه شده از شرکت افرند توسکا و بقایای رز شامل ساقه و برگ از گلخانه ی مرکز پژوهشی کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان تهیه شد. لجن فاضلاب بعد از طی یک دوره 30 روزه تجزیه بیهوازی در تصفیهخانه شمال اصفهان به محل انجام منتقل شد ودر خارج از گلخانه در محلهایی که برای تهیه کمپوست آماده شده بود با بقایای گل رز با نسبت وزنی 2 به 1 مخلوط شد. سپس در محلهای جداگانه، زئولیت در چهار 10 و 15 درصد حجمی به توده اولیه اضافه شد. ، سطح صفر، 5 فرآیند تهیه کمپوست 13 هفته به طول انجامید ، هوادهی روزانه به شیوه مکانیکی انجام و رطوبت به صورت هفتگی تامین شد . قابلیت هدایت الکتریکی و اسیدیته نمونهها در عصاره 1:5 (آب مقطر: کمپوست) اندازه گیری شد. برای اندازه گیری قابلیتهدایت الکتریکی از دستگاه هدایت سنج مدل اهم متر 364 و برای اندازه گیری اسیدیته از دستگاه پ-هاش متر (مدل 620 متر اهم) استفاده شد. آزمایش در غالب یک طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد نتایج حاصله با استفاده ازنرم افزار آماری SAS و آزمون LSD در سطح معنی دار 5 درصد مورد مقایسه قرار گرفت .

نویسندگان

محمد کوشافر

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان

امیرحسین خوشگفتار منش

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان

فخریه شمسی

کارشناس مرکز پژوهشی کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عبدلی، محمد علی.مزدک رساپور وسید مسعود کمالی.387 1.کمپوست اصول مهندسی ...
  • وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه ...
  • الین همایش ملی گشاه(ی پایدا1 _ _ _ _ 19 ...
  • Bartels, D., 2001. Targeting detoxification pathways: an efficient approach to ...
  • FCQAO., 1994. Methods Book for Analysis of Compost. Federal Compost ...
  • Gamze Turan, N., 2008. The effects of natural zeolite on ...
  • Liu, Q..L. Chen , Y. Huang, W. Cheng , J. ...
  • Riley H., R. Pommeresche, R. Eltun, S. Hansen, A. Korsaeth. ...
  • Sairam, R.K., K.V. Rao, G.C. Srivastava. 2002. Differential response of ...
  • Turan, .N.G., 2008. The effects of natural zeolite on salinity ...
  • نمایش کامل مراجع