دیوان کیفری بین المللی در آستانه دو دهه فعالیت: چالش ها و دستاوردها
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 496
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CLD-16-18_004
تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1399
چکیده مقاله:
دیوان کیفری بین المللی نخستین دیوان مستقل ، قدرتمند و دائمی است که تاسیس آن بعد از تشکیل سازمان ملل متحد ، بزرگترین دستاورد برای جامعه جهانی به شمار می رود . تشکیل این دادگاه که فعالیت آن از سال 2002 آغاز شده است پیامدهای مهمی بر حقوق کیفری بین المللی داشته است . عملکرد دیوان نشان دهنده آن است که این نهاد در آستانه دو دهه فعالیت خود ، ضمن نگرش نو به مفهوم عدالت و ارتقاء مسئولیت پذیری دولت ها توانسته است با جلب حمایت روزافزون سازمان های تاثیرگذار بین المللی و جوامع مدنی ، بر همگرایی جامعه جهانی در این زمینه بیافزاید . با این وجود ، قابل کتمان نیست که این نهاد در راه ایفای رسالت خود ، همچنان با چالش های عمده ای مواجه است . براین مبنا پژوهش پیش رو ، در پرتو مقررات و فعالیت های دیوان ، به بررسی دستاوردها و چالش های فراروی آن می پردازد . نتیجه پژوهش حاضر ، که به صورت توصیفی – تحلیلی انجام شده است ، بیانگر آن است که با وجود تمام محدودیت ها ، دیوان به عنوان یک ابزارکارآمد ظاهر شده و در راستای ایفای تعهدات خود گام های بلندی برداشته است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حجت اله رضائی
دانشجوی دوره دکتری ، گروه حقوق کیفری وجرم شناسی ، دانشکده حقوق ، الهیات وعلوم سیاسی ،واحد علوم وتحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ،
محمد علی مهدوی ثابت(نویسنده مسئول مکاتبات)
گروه حقوق کیفری وجرم شناسی ، دانشکده حقوق ، الهیات وعلوم سیاسی ، واحد علوم وتحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران.
محمد آشوری
گروه حقوق کیفری وجرم شناسی، دانشکده حقوق، الهیات وعلوم سیاسی ، واحد علوم وتحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران .
نسرین مهرا
حقوق جزا وجرم شناسی ، دانشکده حقوق ، دانشگاه شهید بهشتی ، تهران ، ایران