جداسازی و تعیین هویت مولکولی مایکوباکتریوم از ماهیان قزل آلای پرورشی استخرهای سبزوار (فروردین - شهریور ماه 1396)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 631
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_VTJ-33-2_005
تاریخ نمایه سازی: 27 مرداد 1399
چکیده مقاله:
عامل مایکوباکتریوز، گونه های مختلف جنس مایکوباکتریوم، می باشد. مایکوباکتریوز یک بیماری مزمن و پیشرونده است که ممکن است تمام بافت های ماهی را درگیر کند. علائم خارجی در ماهی شامل از دست دادن پولک ها، زخم های پوستی، ناهنجاری های اسکلتی و .... می-باشد. علائم داخلی عفونت شامل بزرگ شدن کبد، طحال، کلیه و وجود ندول های سفید رنگ در اندام های داخلی می باشد. مایکوباکتریوز یک بیماری زئونوز مرتبط با شغل است و بیشتر افرادی که با ماهی سرو کار دارند، در معرض خطر هستند. هدف از این تحقیق جداسازی و تعیین هویت مولکولی مایکوباکتریوم از ماهی های قزل آلای پرورشی شهرستان سبزوار می باشد. در این تحقیق تعداد 50 ماهی قزل آلای پرورشی به صورت تصادفی از هفت استخر پرورش ماهی در مناطق مختلف شهرستان سبزوار جمع آوری شد. پس از کالبدگشایی و کشت اختصاصی نمونه ها در شرایط استریل، به منظور تشخیص اسیدفست بودن باکتری، رنگ آمیزی ذیل نلسن انجام شد. سپس استخراج DNA صورت پذیرفت وPCR-16s rRNA برای تایید عفونت مایکوباکتریومی انجام شد. برای تعیین هویت، نتایج سکونسینگ محصول PCR با استفاده از برنامه BLAST مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق، سه جدایه اسیدفست رشد نمود که سکانس هر سه جدایه با 99 درصد شباهت به گونه Mycobacterium peregrinum تعلق داشت. این بررسی نشان داد که در ماهیان مورد مطالعه، مایکوباکتریوم وجود دارد و انتقال آن به انسان و ایجاد بیماری های پوستی محتمل است. با توجه به اینکه M. peregrinum از آبزیان و موارد عفونت تنفسی انسان جداسازی شده، لذا ضروری است به افرادی که به هر نحوی با ماهی سروکار دارند، هشدارهای لازم داده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فائزه صدیقی
آزمایشگاه رفرانس سل، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
نادر مصوری
آزمایشگاه رفرانس سل، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
حسن روان سالار
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، دانشکده پزشکی
کیوان تدین
بخش واکسن های باکتریایی هوازی دامپزشکی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :