بررسی تاثیر رهبری اقتدارگرا بر خلاقیت با نقش واسطه ایی ترس (مطالعه موردی : شرکت گاز اردبیل)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد باشکوه اجیرلو

دانشیار مدیریت و اقتصاد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی

قاسم زارعی

دانشیار دانشیار مدیریت و اقتصاد، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی

حسن محمدقاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر رهبری اقتدارگرا بر خلاقیت با نقش واسطه ایی ترس در شرکت گاز اردبیل بود. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی که جامعه آماری آن کلیه کارکنان مشغول به فعالیت در شرکت گاز اردبیل در سال 1398 را شامل میشد؛ که تعداد کل این افراد طبق اطلاعات دریافتی از واحد گزینش 400 نفر بود و با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه گیری کوکران تعداد 140نفر از کارکنان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه 8 سوالی رهبری اقتدار گرایانه (چنگ و همکاران 2004با پایایی ( 0/865 ؛ ؛ پرسشنامه 14 سوالی ترس (اسیپو و اسپوکان 1998 با پایایی ( 0/846 و پرسشنامه 4 سوالی سکوت دفاعی (واکولا و بوداس 2005 با پایایی (0/848 استفاده شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون تی ، آزمون ضریب هبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شده است.نتایج پژوهش نشان داد که رابطه منفی و مستقیم بین دو متغیر رهبری اقتدارگرایانه و خلاقیت وجود دارد و همچنین مقدار اثر غیر مستقیم از طریق متغیر واسطه ای نیز نشان داد ، متغیرهای رهبری اقتدار گرایانه و متغیر خلاقیت باهم ارتباط معنادار دارند حال آن که جهت این همبستگی منفی می باشد و بر این اساس با افزایش در مقدار متغیر رهبری اقتدار گرایانه مقدار خلاقیت کاهش می یابد و برعکس . همچنین در این پژوهش پیشنهادهایی کاربردی برای مدیران شرکت گاز به منظور بهبود و افزایش میزان خلاقیت آورده شده است.

کلیدواژه ها

رهبری اقتدارگرا/ خلاقیت/ ترس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.