ارزیابی عملکرد و کارایی مصرف آب گیاه دارویی چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L) تحت تاثیر منابع مختلف تغدیه ای و رژیم های آب آبیاری
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 606
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESCS-12-4_018
تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1399
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر منابع مختلف تغذیه ای و رژیم های مختلف آب آبیاری بر عملکرد و کارایی مصرف آب گیاه چای ترش، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده نواری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در دو سال زراعی92-1391 و 93-1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه جیرفت اجرا شد. سطوح مختلف آب آبیاری در سه سطح 60 ، 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه به عنوان فاکتور کرت های افقی و منبع تغذیه ی گیاه در 4 سطح (کود زیستی مایکوریزا، ورمی کمپوست، کود گاوی ، کود شیمیایی و تیمار شاهد) به عنوان فاکتور کرت های عمودی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس مرکب طی دوسال آزمایش نشان داد که اثر منابع مختلف تغذیه ای و سطوح مختلف آب آبیاری بر تعداد غوزه در بوته، وزن کاسبرگ در بوته، عملکرد کاسبرگ، عملکرد دانه، عملکرد زیست توده و کارایی مصرف آب گیاه معنی دار بود. بیشترین وزن کاسبرگ خشک در سطح 100 درصد نیاز آبی گیاه (1248 کیلوگرم در هکتار) و منبع تغذیه ای کود گاوی و کمترین عملکرد وزن کاسبرگ در تیمار شاهد در سطح 60 درصد نیاز آبی (510 کیلوگرم در هکتار) گیاه مشاهده شد. همچنین بین سطح 100 و 80 درصد نیاز آبی گیاه در اکثر صفات اندازه گیری شده تفاوت معنی داری وجود نداشت به نظر می رسد که سطح 80 درصد نیاز آبی گیاه به ترتیب بهمراه مصرف کودهای دامی، ورمی کمپوست و شیمیایی در زراعت چای ترش مطلوب می باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهاره پارسا مطلق
استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
پرویز رضوانی مقدم
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
رضا قربانی
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
ذبیح اله اعظمی ساردویی
استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :