بررسی آئین نامه ای بار باد سازه های بلند مرتبه بتنی با مقطع ثابت و متغیر واقع در شهر تهران
محل انتشار: فصلنامه مصالح و سازه های بتنی، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,234
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICS-4-2_004
تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1399
چکیده مقاله:
امروزه با توجه به کمبود فضا و افزایش روزافزون جمعیت در شهرهای بزرگ، ساختمانهای بلند با استقبال بیشتری روبرو هستند. سازههای بلند در برابر تاثیرات باد در راستای جهت باد و نوسانات حاصل از آن آسیبپذیر هستند. برای طراحی یک سازه در برابر بارهای جانبی نظیر بار باد، معیار اصلی طراحی باید تامین شود. اهمیت اثر نیروی جانبی با بالا رفتن ارتفاع ساختمان افزایش مییابد. از این رو در این نوع سازهها، عمدتا تحت تاثیر نیروی باد، ملاحظات طراحی با افزایش ارتفاع، پیچیدهتر میشود. در ارتفاع معینی تغییر مکان جانبی سازههای بلند چنان افزایش مییابد که ملاحظات سختی کنترل کننده مطرح میگردند. ویژگی های فشار ناشی از باد بر سازه تابعی از ویژگی های باد، هندسه سازه و مشخصات منطقه مجاور آن است. معمولا استانداردها برای سازه ها و ساختمان هایی که دارای شکل یا موقعیت غیرمعمول هستند استفاده نمی شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی روشهای طراحی ارائه شده جهت محاسبه بار باد در استانداردهای بینالمللی و داخلی جهت بررسی سازههای بلند با مقطع ثابت و متغیر واقع در شهر تهران است. در این پژوهش از استانداردهای امریکا، اروپا، ژاپن و استرالیا برای دو نوع سازه بلند استفاده شده و نتایج آنها با خروجی حاصل از مقررات ملی ساختمان ایران مقایسه گردیده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که مقررات ملی ایران برای سازههای مفروض که در شهر تهران درنظر گرفته شده است، نسبت به نتایج سایر استانداردهای مورد بررسی محافظهکارانهتر است.
کلیدواژه ها:
سازه بلند بتنی ، بار جانبی باد ، مقطع ثابت و متغیر ، نیروی طبقات ، آئین نامه های طراحی ، مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ایران
نویسندگان
محمدرضا عدل پرور
دانشگاه قم
مسعود محمودآبادی
عمران-دانشکده فنی و مهندسی-دانشگاه قم
محمدحسین تقوی پارسا
گروه عمران/دانشگاه قم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :