کاربرد GIS در رتبه بندی سکونتگاههای روستایی در معرض خطر زمین لغزش مطالعه موردی: روستاهای حوضه زهکشی چناران در دهستان باباامان شهرستان بجنورد
محل انتشار: همایش ژئوماتیک 89
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,630
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO89_099
تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1389
چکیده مقاله:
حوضه ابخیز چناران در 11 کیلومتری شرق بجنورد از زیرحوضه های روداترک محسوب می شود از مشکلات عمده ان وقوع زمین لغزشهای متعدد و نسبتا بزرگ می باشد که خسارتهای زیادی را به باراورده است هدف از این تحقیق شناسایی روستاهای در معرض خطر زمین لغزش و رتبه بندی انها می باشد در این تحقیق از مدل اماری روش شاخص زمین لغزش LIM به منظور پهنه بندی کل حوضه و رتبه بندی روستاهای واقع در آن استفاده شدهاست دراین راستا ضمن تهیه لایه های پراکنش لغزشها عوامل موثر و محدوده بافت روستاها با استفاده از نرم افزار ILWIS نقشه وزنی کل حوضه و محدوده ساخته شده روستاها تهیه شد. با بدست اوردن مجموع پیکسلهای وزن دار محدوده روستاها و محاسبه تراکم وزنی به رتبه بندی آنها پرداخته شد. نتایج نشان داد که مدلسازی GIS در رتبه بندی روستاهای در معرض خطر از توانمندی مناسبی برخوردار بوده وبراین اساس روستای پاکتل با تراکم وزنی 9/38 اسیب پذیرترین روستای منطقه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
تیمور جعفری
استادیار گروه جغرافیای دانشگاه بجنورد دکترای جغرافیای طبیعی از دانشگاه
علی اکبر محبی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :