تأثیر تنوع پوشش گیاهی و بهره برداری چند منظوره از گیاهان در حفاظت از محیط زیست (مطالعه موردی: زیرحوزه زیار منطقه لاسم، استان مازندران)
محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,434
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAGE05_156
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1389
چکیده مقاله:
نگاه کردن به اقتصاد مرتع تنها از دید فرآورده های اصلی یعنی فرآورده های دامی نوعی اقتصاد تک محصولی خواهد بود. اعتقاد متخصصین امر اقتصاد این است که اقتصادهای تک محصولی، اقتصادهایی شکننده و بدون ثبات و از نظر سیاسی وابستگی آورند. بهره برداری چند منظوره از پوشش گیاهی از سیر قهقرایی مراتع و فرسایش و نابودی خاک جلوگیری نموده و حفاظت از محیط زیست را بدنبال خواهد داشت. مقاله حاضر نیز برخی روش های مورد استفاده برای شناسایی توانمند ی های اشتغال در بخش غیر دامداری زیر حوزه زیار منطقه لاسم را با توجه به میزان مهاجرت آن توضیح می دهد. این منطقه در بخش نیمه استپی فلور ایران و تورانی واقع شده و دارای موقعیت جغرافیایی 35ْ49 تا 35 ْ51 عرض شمالی و 10 ْ52 تا 11 ْ 52 طول شرقی می باشد. روش تحقیق بدین صورت است که ابتدا با عملیات صحرایی کلیه نمونه های گیاهی موجود در منطقه جمع آوری و پس از شناسایی، موارد استفاده آنها مشخص گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که این منطقه دارای تنوع بالای پوشش گیاهی بوده و 82 گونه شناسایی شده در منطقه دارای کاربردهای مختلف صنعتی، دارویی، سمی، زینتی، علوفه ای و خوراکی می باشند که توجه به پتانسیل بالقوه این گیاهان و قابلیت های طبیعی منطقه می تواند عامل مهمی در ارتقاء سطح درآمد خانوارهای روستایی باشد و از بهره برداری مفرط از پوشش گیاهی جلوگیری کند.
نویسندگان
قدرت اله حیدری
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محدثه امیری
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار
لیلا طایفه سیدعلیخانی
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :