سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از مدل بهینه شده شبکه عصبی به وسیله الگوریتم رقابت استعماری، در تخمین پارامترهای شوری آب رودخانه (رودخانه مورد مطالعه: گرگان رود)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 376
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED14_082

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1399

چکیده مقاله استفاده از مدل بهینه شده شبکه عصبی به وسیله الگوریتم رقابت استعماری، در تخمین پارامترهای شوری آب رودخانه (رودخانه مورد مطالعه: گرگان رود)

یکی از مهم ترین معیارهای کیفی در طبقه بندی آب از نظر کشاورزی، شوری و مقدار سدیم موجوددر آن است که با توجه به کمبود آب شیرین و همچنین حجم بالای اراضی شور در کشور مدیریت و برنامه ریزی در این بخش ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش کاربردالگوریتم های هوشمند رقابت استعماری ICA، در بهبود عملکرد عصبی ANN برای تخمین پارامترهای کیفی آب رودخانه گرگان رود، نظیر هدایت الکتریکی EC و نسبت جذب سدیم SAR مورد بررسی قرار گرفته اند. از این رو ابتدا با استفاده از آنالیز حساسیت، پارامترهای ورودی مناسب برای هر کدام از سیستم ها که شامل ANN و ANN-ICA بود تعیین و سپس برای تخمین هر کدام از پارامترهای کیفی مورد استفاده قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که برای تخمین پارامترهای EC,SAR مدل ANN-ICA با RMSE,R2 و MAPE به ترتیب 0/95 ، 147 و 7/65 برای EC و 0/89، 0/57، 11/4 برای SAR نتایج بسیار مناسب تری را در مقابل ANN با RMSE,R2 و MAPE به ترتیب 0/89؛ 380 و 9/6 برای EC و 0/85، 1/15، 13/85، برای SAR داشت.

کلیدواژه های استفاده از مدل بهینه شده شبکه عصبی به وسیله الگوریتم رقابت استعماری، در تخمین پارامترهای شوری آب رودخانه (رودخانه مورد مطالعه: گرگان رود):

نویسندگان مقاله استفاده از مدل بهینه شده شبکه عصبی به وسیله الگوریتم رقابت استعماری، در تخمین پارامترهای شوری آب رودخانه (رودخانه مورد مطالعه: گرگان رود)

محمدل علی ارجمند

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،تهران،ایران

مهدی روف حق پرور

دانشجوی دکتری عمران رشته- مهندسی و مدیریت منابع آب

مقاله فارسی "استفاده از مدل بهینه شده شبکه عصبی به وسیله الگوریتم رقابت استعماری، در تخمین پارامترهای شوری آب رودخانه (رودخانه مورد مطالعه: گرگان رود)" توسط محمدل علی ارجمند، استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،تهران،ایران؛ مهدی روف حق پرور، دانشجوی دکتری عمران رشته- مهندسی و مدیریت منابع آب نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گرگان رود، الگوریتم رقابت استعماری ، آنالیز حساسیت، شبکه عصبی مصنوعی، شوری آب هستند. این مقاله در تاریخ 10 اردیبهشت 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 376 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مهم ترین معیارهای کیفی در طبقه بندی آب از نظر کشاورزی، شوری و مقدار سدیم موجوددر آن است که با توجه به کمبود آب شیرین و همچنین حجم بالای اراضی شور در کشور مدیریت و برنامه ریزی در این بخش ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش کاربردالگوریتم های هوشمند رقابت استعماری ICA، در بهبود عملکرد عصبی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی طبقه بندی شده است.