سال انتشار: 1395
محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 12، شماره: 24
کد COI مقاله: JR_ISLART-12-24_005
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 403
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی نقش ماهی درهم (ریزه ماهی) در قال یبافی بیرجند
چکیده مقاله:
استان خراسان جنوبی، واقع در شرق ایران، بوده و شهرستان بیرجند مرکز این استانمی باشد. از صنایع دستی رایج این منطقه می توان به قالی بافی اشاره نمود. هنری اصیل و گران قدرکه در پشت هر گره و نقش خود هزاران تفکر و سنت را به همراه دارد. از بارزترین ترکیب هایمورد بافت بیرجند نقش ماهی درهم یا در اصطلاح محلی ریزه ماهی است که در میان کلیهنقوش به کار رفته، در شهرستان، بالاترین آمار تولید را به خود اختصاص می دهد و بخشاعظم صادرات قالی منطقه را به خارج از کشور عهده دار است؛ ذکر این امر، ضرورت پرداختبه نقش ریزه ماهی را بیش از پیش، نمایان می سازد. مقاله پیش رو درصدد است با نزدیکشدن به این هدف، گامی هرچند ناچیز، در راستای شناخت و معرفی یکی از تولیدات صادراتیکشور برداشته و مخاطب را با سبقه و پیشینه غنی هنر ایران زمین هرچه بیشتر آشنا سازد.اساس متون قالی ریزه ماهی بیرجند همان گونه که از نامش پیداست، نقش مایه ریزه ماهیاست. نقشی مربع شکل با مرکزیت یک گل هشت پر و دو ماهی تجرید یافته در پیرامونش؛این نقش با تکرار بر متون ریز هماهی نام واگیره ریز هماهی به خود گرفته و در قالب طرح سادهسراسر انواع طرح های ترکیبی لچک ترنج دار دایره (خورشیدی)، بیضی و لوزی؛ کف ساده وقالی دایره زیبایی خاصی به قالی های ریزه ماهی بیرجند بخشیده است. از این میان، امروزه،قالی ریزه ماهی خورشیدی به عنوان طرحی مورد پسند بازارهای داخل و خارج کشور بالاترینآمار تولید را به خود اختصاص می دهد. حال سوال مورد بحث در اینجا این است که نقش ریزهماهی یا همان ماهی درهم چیست و کاربرد آن در قالی بافی بیرجند چگونه است روش مورداستفاده در این تحقیق تحلیلی-توصیفی بوده و همچنین پژوهش پیش رو، پژوهشی کاربردی(به ویژه در زمینه آموزش نقوش قالی بافی) است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_ISLART-12-24_005 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1004790/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صفاران، الیاس و احمدپناه، سیدابوتراب و عاملی، فاطمه،1395،بررسی نقش ماهی درهم (ریزه ماهی) در قال یبافی بیرجند،https://civilica.com/doc/1004790
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، صفاران، الیاس؛ سیدابوتراب احمدپناه و فاطمه عاملی)
برای بار دوم به بعد: (1395، صفاران؛ احمدپناه و عاملی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.