تعیین نیاز آبی گونه ی نارون Ulmus Carpinifolia و خرزهره Nerium Oleander WUCOLS III با استفاده از روش در فضای سبز شهر شیراز
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,739
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EMACONF01_041
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
تامین آب برای کشاورزی ومخصوصا بخش فضای سبز یکی ازدغدغه های مسئولین شهرداری ها ومحیط زیست درسراسرجهان است، یکی ازمطالعاتاساسی درطراحی کاشت واجرای فضای سبزتعیین نیازآبی گونه های مختلف گیاهی است،دراین پژوهش به منظورتعیین نیازآبی گونه های گیاهی شامل خرزهرهو نارون با روش (WUCOLS III) و بااستفاده ازروش تلفیقی پنمن مانتیث فائو ونرم افزار ET0 calculator به محاسبه تبخیروتعرق مرجع پرداخته شده. نتایج تحقیق نشان دادکه بیشترین مقدار ET0 درمردادماه (August) با 2 / 8 میلیمتردر روزوکمترین مقدار ET0 دربهمن ماه (January) با 2 / 2 میلیمتر در روز می باشد، که میانگین کمترین نیاز آبی خرزهره 54 / 1 میلیمتر در روز و درخت نارون با میانگین 1.76 میلیمتر در روز در بهمن ماه وبیشترین نیازآبی خرزهره با میانگین 6.314 میلیمتر در روز در مرداد ماه وبیشترین نیازآبی نارون با میانگین 6.56 میلیمتر در روز مربوط به مردادماه می باشد که از نظر جدول و لیست تعیین نیاز آبی WUCOLS گیاه نارون در رده متوسط نیاز آبی و گیاه خرزهره در رده کم نیاز آبی می باشند و نیزنتایج نشان میدهد در مناطق ده گانه شهرداری شیراز نیازآبی گیاهان مشابه، متفاوت است. همچنین تبخیر، تعرق و EC خاک درمناطق جنوبی شهرشیراز مانند مناطق 8،4 و 9 مقدار متفاوت وبالاتری نسبت به مناطق مرکزی وشمالی مانندمناطق 1 ، 6 و 10 دارند. همچنین نیاز آبی خرزهره ونارون درهر 10 منطقه شهرشیراز باهم متفاوت ودارای نوسان می باشند.از نتایج این پژوهش و مقایسه آن با مقدار آبی که درگذشته آبیاری فضای سبز شهر شیراز انجام شده است ، مشخص می گردد که مقدار آب مصرفی زیاد بوده و در آینده باید بر اساس محاسبات WUCOLS در ماه های مختلف سال مقدار معینی آب جهت گونه های تک کاشت و یا گونه های که گروهی کشت شده اند به صورت جداگانه وارد حوزه آبریز ریشه گیاه شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرسول شکرالله زاده
کارشناس ارشد فضای سبز ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
حمیدرضا میری
دانشیار ،فیزیولوژی گیاهان زراعی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
مجید عباسی زاده
استادیار، آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :