انواع نوآوری سازمانی

6 مرداد 1402 - خواندن 3 دقیقه - 1305 بازدید


 نوآوری به عنوان متمایز شدن از خلاقیت با دربرگرفتن اجرای ایده ها، به جای تولید ایده، مطرح می شود(Rosing et al., 2011). فرآیند نوآوری شامل خلاقیت که شامل خلق ایده ها و همچنین اجرای این ایده ها است، می باشد. بنابراین خلاقیت بخشی از فرآیند نوآوری است. اجرای یک ایده شامل فعالیت هایی مانند فروش آن ایده، حمایت مالی، جمع آوری منابع در دسترس و لازم، ایجاد یک نوآوری و معرفی نوآوری به بازار است.در ادامه به اشکال نوآوری در سازمان ها پرداخته خواهد شد.

1.نوآوری در محصول

خلاقیت در نوآوری محصول یک روش و تکنیک بروز، جدید و قابل توجه برای بهبود فرآیند خلاقیت در طراحی محصول را توصیف می کند. نوآوری در محصول به محصولات یا خدمات نوینی اشاره می کنند که برای رفع نیازهای جدید مشتری به بازار معرفی شده و عمدتا مشتری محور هستند. علاوه بر این، نوآوری در محصول را می توان به عنوان یک فناوری و تکنولوژی جدید یا ترکیبی از فناوری های معرفی شده تجاری برای رفع نیازهای مشتری یا بازار تعریف کرد(Knudsen & Cokpekin, 2011).

2.نوآوری در فرآیند

نوآوری در فرآیند به عنوان عناصر جدید واردشده به عملیات تولید یا خدمات یک سازمان برای تولید محصولات یا ارائه خدمات، تعریف شده است. بنابراین نوآوری های فرآیندی تمایل به منابع داخلی دارند و به تبادل اطلاعات باز و کامل نیاز دارند تا تولید و ادغام نمودن دانش در تولید و اجرای ایده را آسان نماید(Gopalakrishnan & Bierly, 2001).

3.نوآوری بنیادی

نوآوری های بنیادی به عنوان تجسم یک فناوری جدید است که موجب به وجود آمدن زیرساخت های بازار جدید می شود. نوآوری های بنیادی اغلب به یک تقاضای شناخته شده پاسخ نمی دهند بلکه در عوض تقاضایی را در بازار ایجاد می کنند که درگذشته توسط مصرف کنندگان شناسایی نشده است(Garcia & Calantone, 2002).

4.نوآوری فزاینده

نوآوری های فزاینده را می توان به عنوان محصولاتی تعریف کرد که مزایای جدیدی را برای فناوری موجود در بازار فراهم می کند. یک محصول جدید فزاینده شامل سازگاری، اصلاح و بهبود محصولات موجود و یا سیستم های تولید و تحویل است(Fetrati & Nielsen, 2018).