از زنده به گور کردن دختران تا پرکردن گور از دختران و پسران مقتول

12 بهمن 1403 - خواندن 7 دقیقه - 228 بازدید

بسم الله الرحمن الرحیم


« و اذا المووده سئلت بای ذنب قتلت ، و هنگامی که از[ دختر ] زنده به گور بپرسند ، به کدام گناه کشته شده ؟!»(تکویر/8و9 ). 

در دوران جاهلیت قبل از اسلام یک عده از اعراب جاهل و بی رحم ، از ننگ بی جای دختر داشتن و ترس از احتمال اسارت شدن آنها در صورت رخ دادن جنگ و همچنین از ترس فقر ، دختران شان را زنده به گور می کردند .قرآن کریم از این رفتار ظالمانه و جنایت ضد انسانی آنها ، این گونه خبر می دهد :« و اذا بشر احدهم بالانثی ظل وجهه مسودا و هو کظیم ، یتواری من القوم من سوء ما بشر به ا یمسکه علی هون ام یدسه فی التراب الا ساء ما یحکمون ، و چون یکی از آنان را به [ولادت] دختر مژده دهند [از شدت خشم ] چهره اش سیاه گردد و درونش از غصه و اندوه لبریز شود ، به سبب مژده بدی که به او داده اند ، از قوم و قبیله اش [ در جایی که او را نبینند ] پنهان می شود[ و در اندیشه ای سخت فرو می رود که ] آیا آن دختر را با خواری نگه دارد یا به زور زنده به گورش کند ، آگاه باشید [نسبت به دختران ] بد داوری می کنند ». (نحل / 58 و 59 ).

 اسلام و قرآن کریم که قانون اساسی اسلام است ، این تفکر غلط و رفتار ظالمانه و ضد انسانی را به شدت محکوم کرده و آن را برای همیشه ممنوع و حرام اعلام کرد و برای دختران و زنان نیز شخصیت و حقوق انسانی مثل مرد قایل شد .

این احیای کرامت انسانی زن و خدمت به او ، بلکه خدمت به جامعه ای بشری و انسانیت ، با بعثت پیامبراکرم صلی الله علیه وآله و به فرمان الهی و توسط آن حضرت صورت گرفت.

اما با کمال تاسف باید گفت : امروزه در قرن 21 ، قرن علم و تکنولوژی ، و انفجار اطلاعات و ارتباطات ، و قرن شکافتن اتم و دست اندازی در فضا و دریا ؛ اما غرق در ظلمت جاهلیت مدرن و بخاطر کم فروغ شدن ارزش های اخلاقی و ضعف بنیان های اعتقادی ، نه تنها دختران معصوم و بی گناه را ، قبل از تولد با سقط جنین به قتل می رسانند ، بلکه پسران معصوم و بی گناه نیز ، قربانی تفکر غلط و جهالت مدرن بشر امروزی می شوند و با سقط کردن آنها ، به زندگی شان خاتمه می دهند .

اگر در جاهلیت قبل از اسلام به زندگی انسانی دختران معصوم بعد از تولد شان ، وحشیانه و ظالمانه خاتمه داده می شد ؛ امروزه متاسفانه به زندگی دختران و پسران به مراتب بیشتر از دوران جاهلیت ، قبل از به دنیا آمدن شان با کمال بیرحمی خاتمه داده می شود .

اگر در دوران نبود علم و دانش ، و اخلاق و بینش ، بخاطر ننگ بیجای دختر داشتن و ترس از احتمال اسیر شدن او توسط دشمن ، دختران معصوم را زنده بگور می کردند ؛ امروزه در عصر انفجار دانش و آگاهی ، و ادعای دفاع از حقوق بشر و آزادی ، بخاطر ضعف اعتقادی و راحت طلبی ، و ترس از فقر و عدم تامین هزینه ای زندگی ، با سقط جنین ، گورها را از دختران و پسران مقتول بی گناه ، پر می کنند .

براساس گزارشات واصله و اظهار نظرهای کارشناسان اهل خبره ، سقط جنین و کشتار بیرحمانه وحشتناکی از دختران و پسران آینده جامعه ، صورت می گیرد و سالانه آمار تکان دهنده ای از سقط جنین گفته می شود .

این درحالی است که براساس آموزه های حیات بخش اسلام و فتاوای مراجع عظام تقلید که برگرفته از منابع دینی و روایی می باشد ، سقط جنین حتی در زمانی که تازه به صورت نطفه منعقد شده است ، هم جایز نیست و حرام است ، اگر سقط صورت بگیرد سقط کننده باید به ورثه آن جنین ، دیه پرداخت نماید. دیه جنین قبل از دمیده شدن روح در آن متفاوت است ، لذا اگر جنین به صورت نطفه باشد دیه آن 20 دینار ، اگر علقه ( خون بسته ) باشد دیه آن 40 دینار ، اگرمضغه ( به صورت یک پاره گوشت ) باشد دیه آن 60 دینار ، اگر چنانچه استخوان در آورده باشد دیه او 80 دینار ، اگر گوشت پوشانده باشد دیه آن 100 دینار و اگر روح در او دمیده باشد اگر پسر است دیه اش 1000 دینار و اگر دختر باشد 500 دینار است. یعنی بعد از دمیده شدن روح درجنین ( که ظاهرا درماه چهارم روح در جنین دمیده می شود ) ، سقط آن به منزله قتل نفس محترمه است و سقط کننده باید دیه کامل یک انسان را بدهد.

مواردی جواز سقط جنین قبل از دمیده شدن روح

در چند مورد سقط جنین قبل ازدمیده شدن روح جایز است و آن موارد عبارتند از :

1 ) باقی ماندن جنین در رحم زن حرجی و غیر قابل تحمل باشد ؛

2 ) ادامه بارداری برای زن ضرر داشته باشد ؛

3 ) جنین از نظر خلقت مبتلا به آفت و عیب باشد و با ابزارهای مطمئن امروزی به این مطلب پی ببرند ؛ اما با احتمالات نمی تواند سقط نماید ؛

4 ) اگر جنین از زنا به وجود آمده باشد بعضی گفته اند که سقط آن(قبل از دمیده شدن روح) جایز است ، اما آیت الله فیاض این سخن را دارای اشکال دانسته و در این صورت نیز سقط را ممنوع می داند ، مگر اینکه ادامه بارداری برای زن حرجی باشد.

مواردی جواز سقط جنین بعد از دمیده شدن روح

هرچند بعد از دمیده شدن روح در جنین ، سقط آن جایز نیست و در صورت سقط دیه انسان کامل را دارد ؛ ولی در برخی موارد نادر این کار جایز است :

1 ) در جایی که خطر مرگ مادر را تهدید کند و نجات جنین به هیچ عنوان امکان نداشته باشد

2 ) در صورتی که جنین در شکم مادر به صورت حیوانی باشد و در هیچ یک از اعضای عمده بدن ، شباهتی به انسان نداشته باشد .

اگر دکترهای متخصص و آزمایشات تخصصی بگویند ، که جنین معلول است ، به این جهت نیز ، بعد از دمیده شدن روح ، سقط او جایز نیست .

منهاج الصالحین(للفیاض ) ، ج3 ، ص 441 – 446 .