خطبه و گوهرهای ناب از سخنان صدیقه طاهره(سلام الله علیها )

17 آذر 1403 - خواندن 4 دقیقه - 225 بازدید

بسم الله الرحمن الرحیم


از خطبه ای آتشین و افشاگرانه فاطمه مبارکه(سلام الله علیها ) چه بگوید؟ که سند دیگری است برعلم ودانش، برمظلومیت و غربت خود و همسرش و برانحراف مدعیان خلافت از کتاب وسنت، برسکوت مرگبار مهاجر و انصار، در برابر ظلم ظالمین و انحراف غاصبین، بر اجتهاد های مقابل نصوص و مخالفت های قول رسول کریم(صلی الله علیه و آله ) ...

آری، از خطبه ای بی نظیر علمی، فلسفی ، اعتقادی، اخلاقی ، سیاسی و دینی او باید گفت، که هنوز زمین و زمان ، آسمان و کهکشان و ملک و ملکوت، فریاد درد آلود یگانه دختر و یادگار رسول الله(صلی الله علیه و آله ) را به یاد دارد و خطبه ای اعجاز آمیز، حماسی و بیدارگرش را ، پدر پیر تاریخ به سینه سپرده است، تا به آیندگان به من و تو و نسلهای بعدی باز گو نماید .

قلم متحیر است که دیگر از چه بگوید؟! از فریادش از سکوتش از قیامش از قعودش، ازناله اش از گریه اش و آه آه ازمظلومیتش و شهادتش که درجوانی بین درو دیوار اتفاق افتاد و برای همیشه، قلب نازنین همسرش امیر مومنان علی( علیه السلام) و فرزندان و محبانش را داغدارکرد .

چه کنم که دیگر قلم یارای سخن گفتن ندارد و با زبان حال می گوید: مرا بگذار که بیش از این توان شرح مظلومیت ام ابیها را ندارم و من عاجز تر ازآنم که بتوانم مناقب و فضایل، و مصایب فاطمه اطهر (سلام الله علیها) را، بیان کنم؛ زیرا او مظهر صفات و اسمای جمال و جلال حضرت حق است، و آن صفات و اسماء نا متناهیند، پس چگونه می توان فضایل فاطمه زهرا ( سلام الله علیها ) را که مظهر این اسماء و صفات است، به رشته تحریر درآورد؟! و چگونه می توان مصایبی را شرح داد که قهرمان انس و جن و ابرمرد تاریخ ، علی بن ابی طالب(علیه السلام ) را به ناله وا داشت، و صبر و تحملش را کاهش داد .

جهت حسن ختام، سطرهای آخر این نوشتار را، به گوهرهای از سخنان حکمت آمیز زهرای مرضیه(سلام الله علیها) مزین می سازیم :

1 ) حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها ) فرمود: همانا خوشبخت به معنای واقعی و خوشبخت که انواع سعادت هارا درخود مجتمع ببیند، آن کسی است که حضرت علی(ع) را در زندگی او و پس از مرگش دوست بدارد:« ان السعید کل السعید حق السعید من احب علیا فی حیاته و بعد موته »( شرح نهج البلاغه لابن ابی الحدید ، ج 9 ، ص 169 . الامالی( للصدوق) ؛ ص182 ).

2 )فرمود: هرکس خالص ترین عبادت خود را به سوی خدا فرستد، خداوند نیز بهترین مصالحش را برای او می فرستد:« من اصعد الی الله خالص عبادتهاهبط الله عز و جل الیه افضل مصلحته »( بحار الانوار ، ج67 ، ص249 ).

3 ) وفرمود: خوش رویی در چهره مومن ، بهشت را بر او واجب می کند:« بشر فی وجه المومن یوجب لصاحبه الجنه »( مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج12 ؛ ص262 ).

4) نیز فرمود: بهترین شما کسانی هستند که متواضع تر وخوش برخوردتر از همه باشند و بیشتر از همه نسبت به زنان خود احترام کنند:« خیارکم الینکم مناکبه، و اکرمهم لنسائهم »( دلائل الامامه، ص 76 ).

5 ) نیز فرمود:« روزه داری که زبان، چشم، گوش و سایراعضایش را از حرام و گناه حفظ نمی کند روزه اش برحال او چه نفع و ثمره ای دارد؟:« ما یصنع الصائم بصیامه اذا لم یصن لسانه و سمعه و بصره و جوارحه »( دعائم الاسلام ؛ ج1 ؛ ص268 ).