عظمت و جایگاه حضرت زهرا سلام الله علیها از دیدگاه امام زمان و همسرش امیرالمومنین علیه السلام

15 آذر 1403 - خواندن 6 دقیقه - 175 بازدید

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا فاطمه الزهرا 

شهادت مظلومانه ام ابیها حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت و تعزیت باد 


یکی از بهترین راه های شناخت یک زن از منظر شوهر او و شناخت ماموم از دیدگاه امام زمان او ، می باشد. امیرالمومنین علی علیه السلام دومین شخصیت ممتاز جهان خلقت ، که هم شوهر حضرت زهرا سلام الله علیها و هم امام زمان او بود ، فرمایشات زیاد و جالبی در مورد حضرت زهرا سلام الله علیها دارد که هرکدام از این فرمایشات به دنیای از فضایل آن حضرت اشاره دارد و شخصیت والای او را به جهان و جهانیان معرفی می کند . به عنوان نمونه به دو سخن از فرمایشات امیرالمومنین علیه السلام در باره ای حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره می کنیم :

1 ) سخن اول را حضرت در بامداد اولین روز عروسی او با حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود و آن زمانی بود که رسول خدا صلی الله علیه وآله صبح اولین روز عروسی از امیرالمومنین علیه السلام پرسید :« کیف وجدت اهلک ، همسرت را چگونه یافتی ؟ امیرالمومنین علیه السلام پاسخ داد :« نعم العون علی طاعه الله ، بهترین کمک کار و یاور بر اطاعت از خدا یافتم ». مناقب آل ابی طالب علیهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج3، ص: 356 .

2 ) سخن دوم را حضرت در هنگام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها خطاب به او فرمود ، و آن زمانی بود که حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود : علی جان می خواهم وصیتی نمایم ،

امیرالمومنین علیه السلام فرمود: ای دختر پیغمبر هر وصیتی که دوست داری بکن، سپس بالای سر حضرت زهرا نشست و دستور داد تا افرادی که در اطاق بودند خارج شدند.

پس از آن حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمود: پسر عمو! در طول زندگی مشترک هرگز به تو دروغ نگفتم و خیانت نکردم و هیچگاه با تو مخالفت ننمودم« یا ابن عم ما عهدتنی کاذبه و لا خائنه و لا خالفتک منذ عاشرتنی » .

در اینجا بود که امیرالمومنین علیه السلام فضایل دیگر از اقیانوس فضایل اورا بیان نموده فرمود: « معاذ الله انت اعلم بالله و ابر و اتقی و اکرم و اشد خوفا من الله من ان اوبخک بمخالفتی قد عز علی مفارقتک و تفقدک الا انه امر لا بد منه و الله جددت علی مصیبه رسول الله ص و قد عظمت وفاتک و فقدک ... معاذ الله که تو خلافی را مرتکب شده باشی . مرتبه خداشناسی و نیکوکاری و تقوا و خداترسی تو بالاتر از آن است که من تو را به علت مخالفت سرزنش نمایم . حقا که فراق و فقدان تو برای من بسیار ناگوار است، ولی چه باید کرد، چارهای نیست. به خداوند سوگند که تو مصیبت پیامبر خدا ( صلی الله علیه و آله ) را برای من تجدید کردی، حقا که وفات و از دست رفتن تو خیلی برای من سنگین و بزرگ است » . روضه الواعظین و بصیره المتعظین (ط - القدیمه)، ج1، ص: 151 .

چند نکته در این دو سخن معرفت زا و آگاهی بخش ، در عین حال عاشقانه و جانسوز ، شایان توجه بیشتر است :

1 ) اطاعت کامل زهرای مرضیه سلام الله علیها از خدای سبحان و کمک امیرالمومنین در این راه ؛

2 ) رفتار معصومانه آن حضرت در همه ای عرصه های زندگی از جمله در زندگی زناشویی و خانوادگی ؛

3 ) رضایت صد درصدی امیرالمومنین علی علیه السلام به عنوان همسر و امام زمان حضرت زهرا سلام الله علیها از او ، و تایید خدا شناسی ، نیکوکاری ، تقوا و پرهیزگاری ، کرامت و بزرگواری ، و خائف بودن او از مقام خدای سبحان ، آن هم در بالاترین مرتبه ای ممکن ( چرا که حضرت امیر(ع) همه جملات را با صیغه افعل التفضیل آورده است)« انت اعلم بالله و ابر و اتقی و اکرم و اشد خوفا من الله ». این تعابیر از یکسو مدال افتخاری است از جانب امیرالمومنین علیه السلام به حضرت زهرا سلام الله علیها و تایید صددرصد کار نامه زندگی او از طرف امام زمانش ، و از سوی دیگر پیامی است به همه ای محبان و پیروان آن حضرت ،که محب و پیرو واقعی زهرای شهیده سلام الله علیها کسی است که اعمال و رفتارش مورد تایید امام زمانش قرار بگیرد و در هنگام مرگ امام زمانش از او راضی باشد ؛

4 ) مصیبت حضرت زهرا سلام الله علیها برای امیر المومنین علیه السلام ، به سنگینی و بزرگی مصیبت رسول خدا صلی الله علیه و آله بوده و این مطلب بیانگر عظمت و جایگاه فوق العاده فاطمه زهرا سلام الله علیها ، نزد امیرالمومنین علیه السلام است .

یکی از مهم ترین درس فاطمیه این است که سعی کنیم طوری زندگی کنیم که در وقت رفتن از این دنیا و هنگام مرگ ، شرمنده امام زمان مان نباشیم و کارنامه زندگی ما را امام زمان مان تایید نماید . و این کار ممکن نیست مگر با الگو گیری از سیره و روش زندگی اهل بیت عصمت و طهارت از جمله حضرت زهرا سلام الله علیها .

اللهم عجل لولیک الفرج