فاطمه زهرا(سلام الله علیها) مظهر فضایل و خوبیها( قسمت پنجم : نمی از یم فضایل و مناقب فاطمه زهرا )

25 آبان 1403 - خواندن 5 دقیقه - 181 بازدید

بسم الله الرحمن الرحیم


از صبر او بگوید؟ که صبر صابران در برابر صبر او سرافکنده و صخره ها درپیشگاه روح مقاومش شرمنده هستند و صبر قهرمانانه حسنی و شگفت انگیز زینبی، پرتوی از صبر فاطمه است .

از رافت و رحمت فاطمه زهرا(س) بگوید؟ که رحمتش مثل خورشید برهمه می تابید ، حتی بر کسانی که با سکوت شان دربرابر مظلومیت و غصب حقوق آن بانو، کمک به ظالمین و غاصبین کردند، چنانکه فرزند ارجمندش امام حسن مجتبی(علیه السلام ) حکایت می کند: شبی جمعه مادرم را دیدم که تا صبح مشغول رکوع و سجود بود و برای مومنین و مومنات بسیار دعا می کرد، اما برای خودش چیزی نخواست ، وقت علت را پرسیدم فرمود: فرزند عزیزم! اول همسایه بعد خانه:« یا بنی الجار ثم الدار »( علل الشرایع ، ج 1 ، ص 182 ).

از علم و دانش او بگوید؟ که پاسخ پرسش پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله ) را که بهترین چیز برای زنان چیست؟ کسی نتوانست بگوید جز او که فرمود:« بهترین چیز برای زنان این است که مردان اجنبی را نبینند و مردان بیگانه آنها را»:« خیر للنساء ان لا یرین الرجال و لا یراهن الرجال »( مکارم الاخلاق ، ص 233 ). مهم تر از آن ، این که او ، نسبت به آنچه بوده و خواهد بود و آنچه واقع نخواهد شد ، عالم وآگاه است، چنانکه خود آن بانو فرمود:« اعلم ما کان و ما یکون و ما لم یکن یا ابا الحسن المومن ینظر بنور الله تعالی »( بحار الانوار ، ج43 ، ص8 ).

همچنین مصحف فاطمه(سلام الله علیها ) که درآن، تمام آنچه مردم به آن نیاز دارند، هست، معرف علم و دانش دختر رسول الله(صلی الله علیه و آله ) است (بصائر الدرجات فی فضائل آل محمد صلی الله علیهم، ص 154- 155 ).

آری،« فاطمه بضعه منی» گفتن رسول مهربانی ها، بیانگر این نکته است که فاطمه زهرا (سلام الله علیها) پاره از علم و دانش، اخلاق و عرفان ، رافت و رحمت ، و دیگر فضایل بی شمار رسول خدا(صلی الله علیه و آله ) نیز، هست .

ازاسوه و الگو بودن او بگوید؟ که درتمام زمینه ها نمونه و الگوی چگونه زیستن است؛ به همین جهت، موعود امم و مهدی منتظر(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، کسی که حکومت عدل جهانی را برقرار می کند و مدینه فاضله را تشکیل می دهد، فاطمه طاهره(سلام الله علیها ) را، اسوه و الگوی خود معرفی می کند:« و فی ابنه رسول الله (ص) لی اسوه حسنه »( الاحتجاج علی اهل اللجاج ، ج2 ، 467 ).

از سفینه النجاه بودن او بگوید؟ که او ، و همسر و فرزندان معصوم او ، نقش کشتی نوح را در بین این امت دارد، هرکس به حضرت نوح پیوست و سوار برکشتی شد نجات یافت و هرکس از او فاصله گرفت غرق گردید ، همین طور است اهلبیت رسول خدا(صلی الله علیه و آله ) که هرکس به آنها تمسک جست و با دوستی، از آن بزرگواران اطاعت و همراهی کرد، نجات می یابد و اگرنه ، در انواع گمراهی و بدبختی ها، غرق خواهد شد:« مثل اهل بیتی کمثل سفینه نوح من رکبها نجا و من تخلف عنها غرق »( جامع الاخبار، ص182 ).

ازمقام قرب او به پروردگار بگوید؟ که به قله از تقرب صعود کرد که مظهر تام صفات جمال وجلال الهی قرار گرفت، به گونه که غضب او غضب خداوند و رضای او رضای خداست:« ان الله لیغضب لغضب فاطمه و یرضی لرضاها »( الامالی (للمفید) ، ص95 ). آری ، چرا چنین نباشد؟ که او پاره از وجود کسی است ،که از نظر قرب الی الله، به مقام قاب قوسین او ادنی عروج کرد:« ثم دنا فتدلی* فکان قاب قوسین او ادنی »( نجم/ 8 و 9 ).

از تسبیح او بگوید؟ که به فرموده امام صادق(علیه السلام ): تسبیح فاطمه زهرا(سلام الله علیها ) بعد از هر نماز در هرروز، دوست داشتنی تر است از هزار رکعت نماز در هر روز:« تسبیح فاطمه (ع) فی کل یوم فی دبر کل صلاه احب الی من صلاه الف رکعه فی کل یوم »( الکافی ، ج3 ، ص343 ). و نیز فرمود: ما به کودکانمان ، به ذکر تسبیح فاطمه زهرا(سلام الله علیها) امر می کنیم همان طور که به نماز امر می کنیم ، تو نیز برآن مداومت کن؛ زیرا هرگز به شقاوت نیفتاده است بنده ای که بر آن مداومت نموده است:« انا نامر صبیاننا بتسبیح فاطمه ع کما نامرهم بالصلاه فالزمه فانه لم یلزمه عبد فشقی »( همان ).

این چه مقام و عظمت و نقش آفرینی است که تسبیح فاطمه زهرا(سلام الله علیها) دارد؟! اما خود آن بانو چه مقام و منزلتی دارد؟! تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل . 

ادامه دارد ...