فاطمه زهرا(سلام الله علیها) مظهر فضایل و خوبیها( قسمت دوم : نسب و تربیت زهرای مرضیه(سلام الله علیها )

24 آبان 1403 - خواندن 4 دقیقه - 121 بازدید

بسم الله الرحمن الرحیم


فاطمه زهرا(سلام الله علیها ) قصیده بلند خلقت و گل همیشه با طراوت بوستان انسانیت است، او بهترین دختر برای پدر، بهترین همسربرای شوهر، بهترین مادر برای فرزند و نمونه زن بودن در خانه و اجتماع است ؛ لذا ذهن دروادی از حیرت مبهوت، دیدگان در هاله ای از حسرت مجذوب و قلم درنوشتن متحیر است، که سخن را در باره این دردانه خلقت، مظهر عصمت، و بانوی فضیلت، از کجا و چگونه آغاز و ابراز کند؟ و از وراثت و تربیت او چه بنویسد؟

آری ، قلم بی قرار و متحیراست که درباره نسب او چه بگوید؟ که پدربزرگوارش مخاطب« لولاک لما خلقت الافلاک »( تفسیر القمی ؛ مقدمهج1 ؛ ص17 )، و مقصود ایجاد هستی و آدم ، و اشرف مخلوقات عالم است، همو که از نظر قرب معنوی ، سیر ملکوتی و دیدن آیات الهی، به مقام قاب قوسین او ادنی عروج کرد:« ثم دنا فتدلی* فکان قاب قوسین او ادنی»( نجم/ 8 و 9 ). و به نزول آیه وحیانی، فضلیت بندگی و سند عظمای معراجی، مفتخرگردید:« سبحان الذی اسری بعبده لیلا من المسجد الحرام الی المسجد الاقصی الذی بارکنا حوله لنریه من آیاتنا انه هو السمیع البصیر »( اسرا/ 1 ).

همو که موعود تمام پیامبران الهی و محبوب و پسندیده موجودات ارضی و سماوی است .

از مادر این دردانه خلقت چه بگوید؟ که خدیجه(سلام الله علیها ) نام داشت، و در جامعه ای که دراوج جاهلیت و فساد قرار داشت ، اما او به طاهره معروف بود و در کمال سرمایه داری، با محمد امین ظاهرا فقیر وصلت کرد؛ زیرا با نجابت و فراستی که داشت، ملاک شخصیت و انسانیت را، صدق و صفا ، امانت و وفا ، معنویت و سخا ، عبودیت و رضا، و... می دانست ، همه این اوصاف حسنه، در وجود محمد امین(صلی الله علیه و آله ) جمع بود .

همو که بعد از بعثت همسرش، اولین زنی بود که ایمان آورد وسومین کسی بود که با پیامبرخدا(صلی الله علیه و آله ) و علی مرتضی(سلام الله علیه )، نماز به پاداشت ، همو که ام المومنین است و تمام دارایی و سرمایه هنگفتش را وقف اسلام و رسول خدا(صلی الله علیه و آله )کرد، همان بانوی که خدای سبحان و جبرئیل امین، به او سلام می فرستاد، چنانکه جبرئیل امین خطاب به رسول خدا(صلی الله علیه و آله )عرضه داشت:« حاجتی ان تقرا علی خدیجه من الله و منی السلام »( تفسیر العیاشی ؛ ج2 ؛ ص279 ) .

آری ، قلم مات و مبهوت است که از ولادت فاطمه طاهره(سلام الله علیها ) چه بگوید؟ که با حضور زنان بهشتی انجام گرفت و با آب بهشتی شستشوداده شد ، همان مولودی که نطفه اش با میوه بهشتی منعقد گردید(الامالی(للصدوق)، ص 593- 595 ) ؛ لذا رسول خدا(صلی الله علیه و آله ) او را می بوسید و می بویید و بوی بهشت را از او استشمام می کرد.

ازتربیتش چه بگوید؟ که تا سن حدود پنج سالگی دردامن پرمهر و محبت مادرش طاهره قریش، خدیجه کبرا(سلام الله علیها )، پرورش یافت . اما، مربی واقعیی او، کاروان سالار سلسله انبیاء و اشرف ماسوی الله یعنی پدربزرگوارش محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله )بود، همو که دارای اخلاق بزرگ:« وانک لعلی خلق عظیم »( قلم/ 4 )، و رحمت واسعه است، فاطمه طاهره(سلام الله علیها )نیز، از اقیانوس کمالات و اخلاق، و علم و عرفان پدر ، به شایستگی تغذیه روحی کرد و مسیر تکاملی را پیمود و در قله ای کمالات انسانی قرار گرفت.

ادامه دارد...