فاطمه زهرا(سلام الله علیها) مظهر فضایل و خوبیها( قسمت اول )
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا فاطمه الزهراء سیده نساء العالمین
شهادت مظلومانه دردانه خلقت ، دخت نبوت ، همسر ولایت ، مادر امامت ، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت و تعزیت باد
بی شک انسان ، موجودی است که قابلیت و استعداد هرگونه شدن را دارد ، هم می تواند آن چنان سیرصعودی پیدا کند که مظهرصفات جمال و جلال خدای سبحان شود و فرشتگان به مقام او غبطه بخورند، و هم می تواند در سیرنزولی، چنان سقوط کند که پست تر و گمراه تر از چهارپایان گردد. دراین میان، راهنما و الگوی رفتاری انسان، نقش کلیدی دارد؛ زیرا راهنمای آگاه، و الگوی دور از خطا ، انسان را به سیر صعودی وقرب الی الله هدایت می کند. اما نقش راهنمای جاهل و غیرمعصوم، برعکس خواهد بود. به طور قطع حضرت زهرا(سلام الله علیها ) یکی از راهنمایان صادق و الگوهای معصوم است که آیات متعدد قرآن کریم و روایات زیادی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله )، براین امر گواهی می دهند و او را به عنوان کشتی نجات ، ثقل اصغر و مصداق اکمل از عترت معرفی می کنند که در کنار قرآن، دو عامل نجات و رستگاریند . بنا براین، به هدف هرچه معرفت و محبت بیشتر به آن حضرت، مطالبی که در پی می آید ، مروری است برسرفصل های از فضایل و مناقب زهرای مرضیه(سلام الله علیها ) وهمچنین اشاراتی کوچک، به تبار و نسل پاک و معصوم او که هادیان الی الله و حجت های من الله، هستند و تمسک به آنها مصداق « لن تضلوا ابدا» خواهد بود .
هرچند سخن گفتن از فاطمه طاهره(سلام الله علیها ) سخت تر از سخت است ؛ زیرا او حلقه اتصال بین نبوت و امامت، و مظهر عظمت و جلالت است ، او بانوی ممتازی است که جهان خلقت را شاخص ، اسرار نبوت را واقف ، مقام عصمت را لایق ، مظهر ولایت را همتا ، ام ابیها ، ام الائمه النجباء ، محور اصحاب کساء ، کوثر قرآن حکیم و بضعه رسول کریم است .
بنا براین ، زبان از وصف والای هایش الکن و قلم در ترسیم چهره نورانیش، خجلت زده است. توانایی مغزهای اندیشمندان ، برای درک ژرفای وجودش عاجز و تیغ تیز بینش صاحبان بینش، برای شکافتن دل حقایق شخصیتش، کند است . دیدگان ، از تماشای قله رفیع مقامش کوتاه ، و گوش از شنیدن اوصاف منیع او ناتوان است. آری ، چگونه این ابزارها ره به جای برد؟! که فرشتگان مقرب الهی را بدان عرصه راهی نیست؛ چون او فاطمه است و خلق از شناخت کامل و درک افق شخصیت او، عاجز است، امام صادق(علیه السلام ) فرمود:« انما سمیت فاطمه لان الخلق فطموا عن معرفتها ، حضرت زهرا سلام الله علیها فاطمه نامیده شد زیرا خلایق از شناخت آن حضرت بریده و عاجزند »( تفسیرفرات الکوفی ، ص 581 ).
اما به عنوان ابراز محبت و مودت، به ذوی القربای پیامبر رحمت و مهربانی (صلی الله علیه و آله )، نیم نگاهی به شخصیت ، فضایل و مصایب آن مظهرخوبیها، می اندازیم .
ادامه دارد ...